Odp: Pierwsza lustrzanka Canon EOS 20D i jaki obiektyw.
Bo może 500 zł to granica, którą nie chce przekroczyć? Kupowałem kiedyś sprzęt snowboardowy, czekałem rok czasu, a budżet jaki ustawiłem taki został. Za jakiś czas jak dozbiera więcej to napiszecie mu żeby dorzucił do 5D, a potem 1DX ;)
Szukaj na olx i grupach handlowych na fejsie, są tam często fajne okazje.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
tak dobrze piszesz nie am zamiaru wydawać większych pieniędzy na początek bo to dla mnie nie ma sensu. Nawet jakbym podzbierał to wtedy przyjdzie ochota a może lepszy a może większy i tak dalej że skończę w końcu na 1000 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
wolf1953ii
Nawet jakbym podzbierał to wtedy przyjdzie ochota a może lepszy a może większy i tak dalej że skończę w końcu na 1000 zł.
Optymista :mrgreen:
znam takich co osiągnęli już 1100 nawet
może wolf spróbuj na niemieckim forum bo z polskim ci nie po drodze
Cytat:
Zamieszczone przez
wolf1953ii
tak dobrze piszesz nie am zamiaru wydawać większych pieniędzy na początek bo to dla mnie nie ma sensu. Nawet jakbym podzbierał to wtedy przyjdzie ochota a może lepszy a może większy i tak dalej że skończę w końcu na 1000 zł.
1000 zł to na dodatki do aparatu się wydaje. Może pomyśl nad jakimś kompaktem.
Kompakta miałem przez kilka lat i mam dalej nie jestem żadnym profesjonalistą chcę tylko na początek zobaczyć z czym to się je i co i jak a nie odrazu wydawać kasę na dodatki za 1000 zł jak może mnie to nie przyciągnie
Tutaj z tego co widzę to polecają albo 5D albo 5D, do tego oczywiście 70-200/2.8, jak nie masz tylu $$ co potrzeba dołóż ;)
Mam znajomego co analogiem foci i ma jakiś obiektyw sprzed pół wieku i wcale to nie 5D+70-200.
Ja swoją pierwszą luszczankę kupiłem za 500 zł, a później tak jakoś dużo więcej się z tego zrobiło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
1000 zł to na dodatki do aparatu się wydaje. Może pomyśl nad jakimś kompaktem.
Czy naprawdę uważasz, że tania używana lustrzanka i stary obiektyw nie mogą dać dużo dobrej zabawy z fotografowania, i zadowalających właściciela efektów?
Zwróć uwagę, że nie chodzi o pytanie "co kupić do robienia ślubów" czy "jaki sprzęt jest potrzebny do rozkładówki w magazynie", i nie kazdy chce (lub może) wydawać kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy na hobby.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Czy naprawdę uważasz, że tania używana lustrzanka i stary obiektyw nie mogą dać dużo dobrej zabawy z fotografowania, i zadowalających właściciela efektów?
Zwróć uwagę, że nie chodzi o pytanie "co kupić do robienia ślubów" czy "jaki sprzęt jest potrzebny do rozkładówki w magazynie", i nie kazdy chce (lub może) wydawać kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy na hobby.
Kompakt tez może dać dużo zabawy. Propozycje tego co może kupić dostał, reszta zależy od niego
ja nawet uważam ze nieogarnięci powinni zaczynać od dobrego kompakta
bo jak poczuje zew to kupi lustro ale będzie już wiedział cokolwiek a jak nie poczuje to ma fajny aparat który mu wystarcza