Czy to jest piegża (Curruca curruca)?
Na razie najlepsze zdjęcie, jakie udało mi się jej zrobić - szybka jak spidigonzales. Chyba zakłada gniazdo w tujach na tarasie.
Wersja do druku
Czy to jest piegża (Curruca curruca)?
Na razie najlepsze zdjęcie, jakie udało mi się jej zrobić - szybka jak spidigonzales. Chyba zakłada gniazdo w tujach na tarasie.
W postach nr 7 i 8 rozmawialiśmy o głosach ptaków. Znalazłem taką stronę:
Głosy ptaków - posłuchaj 275 różnych gatunków ptaków. Także na Twoim telefonie.
Nagrania nie są marnej jakości i można je skopiować - są nawet specjalne linki do tego.
Ja dzięki nagraniu głosu samicy i samca kukułki udało mi się upolować za 2 razem swoją kukułkę.Jedynie co należy zrobić - to wykorzystać nagranie umiejętnie.Puszczanie na okrągło daje jakieś efekty w postaci przylotu , jednakże spowodowanie żeby usiadła tam gdzie ja chcę -osiągnąłem tak puszczając głos samicy żeby osobnik który przyleci mógł odpowiadać na jej głosy.Trzeba nawiązać współpracę z ptakiem.
Wypróbowałem kilkanaście głosów, najlepsze efekty uzyskiwałem łącząc głos samicy z samcem.
że swej strony polecam stronę :
Common Cuckoo (Cuculus canorus) :: xeno-canto
Cuculo / kukułka by bogdan l, su Flickr
A ja myślałem, że każdy prawdziwy ptasznik potrafi sam zwabić dowolnego ptaka. Z tym telefonem to zwykłe oszustwo:?
Bo w ogóle fotografia to zwykłe oszustwo.
Ale sikorkę bogatkę umiem zwabić paszczowo.
Proponuje zobaczyć w sieci jak wielcy pro robią zdjęcia przyrodnicze .Zwierzęta są im podprowadzane pod nos -oczywiście to kosztuje.Ale co się nie robi żeby zarobić .
święte słowa.
Żeby zrobić zdjęcie psa w wyskoku trzeba mu coś wyrzucić w gorę - to naturalne ??? taki przykład z brzegu.Czy to nie manipulacja ?
Woda w ruchu pokazana jak zamarznieta - to naturalne >? Nie pije do Ciebie Robert:)
Modelka podpacykowana to naturalne?
widoczki podkręcane na max w programach -to naturalne??
Myszołowy przy podrzuconej padlinie - to naturalne ??
przykładów można podawać tysiące :)
Naprawdę chciałbym w końcu spotkać się..Ale tyle na głowie.Ciągle mało czasu.A jak jestem w Polsce to nie wiem do kogo z rodziny się udać żeby zadowolić wszystkich.I tak źle jest ;)
Ja już mam zaplanowane następne lato :) Moja pasja jest silniejsza -Denali na Alasce :) to mi drenuje kieszeń :) Dlatego zakupy foto są na końcu :)