Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
To że szkło musi być przystosowane to było wiadomo, teraz pytanie czy aparat też?
Trzeba przyznać, że Canon uporczywie milczy w sprawie znaczącej poprawy matryc. Mam na myśli przede wszystkim zbliżenie jakości obrazka z matryc FF i APS-C.
Nie wiem o co tu chodzi ale nieszczególnie dobrze wywołuje mi się RAW-y z APS-C Canona. I nie chodzi tu o osławiony DR. Upraszczając: brakuje koloru i przejść tonalnych, nawet na niskim ISO.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Trzeba przyznać, że Canon uporczywie milczy w sprawie znaczącej poprawy matryc. Mam na myśli przede wszystkim zbliżenie jakości obrazka z matryc FF i APS-C.
Nie wiem o co tu chodzi ale nieszczególnie dobrze wywołuje mi się RAW-y z APS-C Canona. I nie chodzi tu o osławiony DR. Upraszczając: brakuje koloru i przejść tonalnych, nawet na niskim ISO.
W jakim celu miałby zbliżyć jakość matryc apsc i FF ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
W jakim celu miałby zbliżyć jakość matryc apsc i FF ?
APS-C nie zagraża FF a ma szeroki rynek amatorski do dyspozycji. Chciałby się żeby mały obrazek miał podobny potencjał w zakresie obróbki.
Nie ma tu żadnych ograniczeń marketingowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
APS-C nie zagraża FF a ma szeroki rynek amatorski do dyspozycji. Chciałby się żeby mały obrazek miał podobny potencjał w zakresie obróbki.
Nie ma tu żadnych ograniczeń marketingowych.
Nie zagraża dlatego, że obrazek z cropa nie jest taki jak z FF. Dla mnie poza obrazkiem i ISO crop ma tylko same zalety
No ale może właśnie to ten moment przełomu i 80D zaoferuje coś klasy 6D :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Dla mnie poza obrazkiem i ISO crop ma tylko same zalety
Czyli parafrazując crop do fotografowania średnio się nadaje ale poza tym ma same zalety ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No ale może właśnie to ten moment przełomu i 80D zaoferuje coś klasy 6D :)
Chciałbym, marzy mi się 400 mm na cropie z obrazkiem i iso jak 6D
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Czyli parafrazując crop do fotografowania średnio się nadaje ale poza tym ma same zalety ;)
miałem kiedyś znajomka na pytanie czy sprzet (nie był to sprzęt fotograficzny) jest dobry odpowiadał - "dobry bo tani", dla ułatwienia dodam że zajmował się sprzedawaniem, a raczej opychaniem owego sprzetu
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Do fotografowania i dekiel z otworkiem się nadaje. Dla mnie 1,6 to zaleta. Rozmawiamy o cropie z obrazkiem 6D