Odp: Czy warto zmieniać obiektyw?
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
czy przeczytales moj ostatni i przedostatni post ?
Jasne, że czytałem. Pytałeś, czy warto dozbierać - warto. Tematu kompa i samochodu nie ruszam. A dobry plecak w zależności od m.in. rozmiarów (a uwierz mi, sprzętu będzie przybywać i jeżeli już to szukaj czegoś z mocowaniem statywu.)kupisz za jakieś 200pln. Używkę, oczywiście.
A sa takie odpowiednie statywy do tego czego szukam? Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma? Co do statywu to mam taki fajny kompaktowy hama traveler pro xD, takie mage g.... , ale mimo wszystko fajny i mocny, poniewaz przy nawet takim dosyc mocnym wietrze trzyma sie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
A sa takie odpowiednie statywy do tego czego szukam? Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma? Co do statywu to mam taki fajny kompaktowy hama traveler pro xD, takie mage g.... , ale mimo wszystko fajny i mocny, poniewaz przy nawet takim dosyc mocnym wietrze trzyma sie :)
Lowepro rover pro aw
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
Bo problem pojawia sie taki, ze z tych co ogladalem plecakow, sa same ograniczajace sie tylko do miejsca na sprzet i dokumenty.. A ja bym interesowal sie takim, ktory ma miejsce na tyle, ze da sie spokojnie wepchnac 2l wode, kanapki i np jakis sweterek poza sprzetem :), a takich chyba juz nie ma?
Lowepro | Find the best camera bag with Lowepro Bagfinder
Ok dzieki :), a macie jeszcze jakis typowo pol na pol? Bo te sa glownie niestety albo stety fotograficzne :c, a mi chodzi o taki, w ktorym spokojnie da sie pomiescic duzej wielkosci picie, kanapki i np sweterek :D. Ogolnie mam jeszcze jedno pytanko, lepiej wymieniac i kolekcjonowac obiektywy, czy najpierw wymienic 600d na cos lepszego?
Odkładaj kasę na dobre szkła no i kupuj je :). Korpus za jakiś czas zmienisz, wtedy szklarnia będzie jak znalazł.Tylko kupuj z głową, bez emocji. Szkoda wydawać kasy na bylejakość,jeżeli nie masz jej zbyt wiele;)
Ja raczej kupie sobie cos za rok w okolicach 3 tys :p, i kupic sobie cos w stylu canona 24-105 f/4L, albo sigma 17-50 a do tego cos jeszcze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Drakoniq
Ok dzieki :), a macie jeszcze jakis typowo pol na pol? Bo te sa glownie niestety albo stety fotograficzne :c, a mi chodzi o taki, w ktorym spokojnie da sie pomiescic duzej wielkosci picie, kanapki i np sweterek :D. Ogolnie mam jeszcze jedno pytanko, lepiej wymieniac i kolekcjonowac obiektywy, czy najpierw wymienic 600d na cos lepszego?
ale czy ty wogóle czytaleś te dwa posty, mój to link do plecaka drugi to wyszukiwarka w której sam określasz co chcesz, znalazłem dość spory wybór uzywając drugiego linku i naprawde jest z czego wybierać ale gdybyś tam zajrzał chociaż a nie czekał tylko na linki do allegro i nazwy to byś znalazł to czego szukasz. Nie chce nic mówić ale wiesz w fotografii chodzi o to ze musisz ty być pro aktywny a nie czekać na wszystko, sam sie kształcić i szukać rozwiazań bo potem kończysz z masą niepotrzebnych akcesoriów i robisz zdjęcia jak ciocia na urodzinach...
Wiem wiem xDD, oj tam, ale prawda jest taka, ze czesto nawet nie wiedzac potrafi wyjsc 1 na 550 zdj i tez jest spoko :D, np ogladajac od wujka zdj z wakacji duzo bylo moim zdaniem naprawde dobrych, a on robil zdj po prostu tak sobie, bo chcial miec zdj z wakacji xD... Fotografia cyfrowa daje duze mozliwosci :DD.
A co do plecakow tak poszukalem, ale wlasnie znajduje mi takie, ze jak zdj ogladam to mam wrazenie, ze co najwyzej poza obiektywami moglbym ze soba wziac dokumenty, a nawet za malo miejsca by bylo na tablet.. A mi chodzi wlasnie, zeby ta druga kieszen byla bardziej pojemna :D, a tak poza tym chcialbym dac maks 250 xD, a nie 1000 cos ;)
a co ma plecak do obiektywu?