Jak dla mnie fake ale raczej z powodu specyfikacji co do AF'a. Bo co wtedy z seria 1ds ? Tak jak nie sądze że 7dmkII będzie FF tak nie wydaje mi się że AF w 5dmkII zostanie aż tak bardzo poprawiony
Wersja do druku
Jak dla mnie fake ale raczej z powodu specyfikacji co do AF'a. Bo co wtedy z seria 1ds ? Tak jak nie sądze że 7dmkII będzie FF tak nie wydaje mi się że AF w 5dmkII zostanie aż tak bardzo poprawiony
45 krzyżowych w dodatku :)
Canon nigdy nie użył cyfr arabskich przy słowie Digic ;)
Canon zawsze cosik zmienia w okolicy spustu migawki, AF-On (wytłoczenia etc.)
Nigdy (w ciemno) nie reklamował aparatu klasy prosumer ze szkłem klasy pro
Dalej mi się... nie chce :)
Nie muszą z tego robić karabinu, wystarczy specyfikacja dowolnego aparatu xxD, mikroregulacja i matryca obecnej piątki....:-D
_igi ktoś mi wspominał że AF z 20d jest zaadoptowany w niezmienonej formie w 5DmkI a z tego co można wyczytać to AF w mkII jest niewiele lepszy (o ile nie ten sam). :) tak więc sens to by miało jakby specyfikacja była z 40d/50d które mają chyba wszystkie krzyżowe :)
Oczywiście że fejk, już jeden fejk (z zaznaczeniem że to fejk) na CR był, i to nawet chyba z podobnego (językowo) źródła ;)
Bo jest lepszy :mrgreen:
AF sam nie jest. Ale dolicz znacznie lepszy shutterlag w 20D niz 5D i razem daje to lepszy AF. Sam mialem oba i jakos przewagi nie widzialem 5D.
Boczne w obu to samo, centralny podobnie. Niby sa jakies pomocniki servo w piatkach ale co z tego jak lag robi swoje.
W sporcie 20D znacznie lepiej mi sie spisywalo,tak samo z extenderem 2x podobna celnosc byla z 300 2.8 IS @600mm/5.6. czy 70-200 2.8 IS z TC2xII.
No chyba, ze ktos dolicza lepszy detal i szczegoly w obrazku 5D1/2 do zalet AF, to byc moze ma lepszy AF :-D ;) Jednak matryce swoje robia.