Odp: 7d mk2 zaprezentowany
robson999
Potwierdzam! Testowałem osobiście i jak już pisałem wcześniej do ISO 800 praktycznie bez różnicy w stos. do 7D1 a powyżej ISO 800 nizsze szumy niż w 7D1 ale szału nie ma.
Matryca ma niestety nadal niski zakres tonalny.
Nie kupiłem go tylko z powodu słabej matrycy.
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
Jedna sprawa mnie zastanawia - żywotność baterii. Canon deklaruje około 700 zdjęć. Jakim cudem facet zrobił prawie 3 000?
W 7D Canon mówi o około 800 strzałach. Robię seriami i wyciągam spokojnie około 1 000 zdjęć. A niestety bateria jest już do wymiany (czarne kwadraciki w nenu).
Ale 3 000? Chyba go poniosło :).
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
volvo
...Nie kupiłem go tylko z powodu słabej matrycy.
Matryca to popierduchy :).
Jak dla mnie 8kl/s jest już OK. Po 5 latach czekania mogli się trochę bardziej postarać.
No raczej! Jeśli by zużyć baterie zaraz po naładowaniu do pełna i nie używać dodatkowych funkcji jak podglad na LCD, LV itp. to ok 2000 klapniec jest realne ale nie wierze w 3000
Zgadza sie! Dla mnie szybkość 7D1 była również wystarczająca
8 kl/s to wystarczająco do wielu zastosowań
Cytat:
Zamieszczone przez
volvo
No raczej! Jeśli by zużyć baterie zaraz po naładowaniu do pełna i nie używać dodatkowych funkcji jak podglad na LCD, LV itp. to ok 2000 klapniec jest realne ale nie wierze w 3000
Jestem człowiekiem małej wiary i nie wierze nawet w 2 000. Chyba, że ktoś naładuje akumulatorek i trzyma wciśnięty spust migawki przez kilka minut w jednej serii.
Co za różnica ,czy bateria wytrzyma 500 czy 1500 klapnięć.
Kazdy ma przecież 2-4 baterei.Nawet na ciekawym evencie robi się góra 2000 sensownych klapnięć.
No chyba ,że twardziele lecą seirami i godzinami :roll: .
na jakim evencie robisz az 2000 klapniec? ;o
apropo baterii jeszcze też moge dopisać swoje obserwacje, wzialem body na mecz, miało 64% baterii, zrobiłem chyba 234zdjecia (przed meczem i pierwsza polowa) i ikonka baterii zaczęła mrugać na czerwono
Cytat:
Zamieszczone przez
bober5264
na jakim evencie robisz az 2000 klapniec? ;o
airshow
No tak, na airshow ostrość cały czas ustawiona na nieskończoność wiec silnik się nie nakręci zbytnio :]
Cytat:
Zamieszczone przez
volvo
na airshow ostrość cały czas ustawiona na nieskończoność
Niezupełnie :mrgreen: .
Ciekawe krótke akrobacje lotnicze liczone tylko w minutach i próby sfotografowania tylko najciekawszych elementów
to dziesiatki katek,a airshow trwa kilkanaście godzin ... .