ciekawe czym odstaje elka do tamrona dla ciebie??? bo dla mnie odstawia tamrona do konta
--- Kolejny post ---
ciekawe czym odstaje elka do tamrona dla ciebie??? bo dla mnie odstawia tamrona do konta
Wersja do druku
--- Kolejny post ---
powtórzę to co juz pisałem wielokrotnie; filmuję wesela od 23 lat i jeszcze nie spotkałem 2 różnych fotografów ślubnych którzy mieliby identyczny zestaw szkieł, dla przykłądu wczoraj byłem z fotografem który całe wesele, powtarzam całe obskoczył dwoma 5d2 z podczepionymi 35/1.4 + 85/1.2, miał co prawda 17-40 + jakąś rybkę ale sam stwierdził że używa ich niezmiernie rzadko, konkluzja - każdy ma inne preferencje i do swego optymalnego zestawu szkieł dochodzi po pewnym czasie sprzedając ze stratą nietrafione zakupy i kupując nowe...
--- Kolejny post ---
powtórzę to co juz pisałem wielokrotnie; filmuję wesela od 23 lat i jeszcze nie spotkałem 2 różnych fotografów ślubnych którzy mieliby identyczny zestaw szkieł, dla przykłądu wczoraj byłem z fotografem który całe wesele, powtarzam całe obskoczył dwoma 5d2 z podczepionymi 35/1.4 + 85/1.2, miał co prawda 17-40 + jakąś rybkę ale sam stwierdził że używa ich niezmiernie rzadko, konkluzja - każdy ma inne preferencje i do swego optymalnego zestawu szkieł dochodzi po pewnym czasie sprzedając ze stratą nietrafione zakupy i kupując nowe...
Odstaje tym że nie jest zoomem. Jak wspomniałem potrzebuje takiego obiektywu w różnych zastosowaniach i np. w kościele czasem będzie lepiej pokręcić pierścieniem ogniskowej niz przesunąć się.
Pytanie miało za zadanie zobaczyć co Wy byście wybrali i czemu ?
--- Kolejny post ---
Odstaje tym że nie jest zoomem. Jak wspomniałem potrzebuje takiego obiektywu w różnych zastosowaniach i np. w kościele czasem będzie lepiej pokręcić pierścieniem ogniskowej niz przesunąć się.
Pytanie miało za zadanie zobaczyć co Wy byście wybrali i czemu ?
nie wiem o czym ty piszesz
za dużo czytasz, za mało rozumiesz
masz chaos w glowie, umow sie z kims kto ma wiecej szkiel i sobie popatrz
--- Kolejny post ---
nie wiem o czym ty piszesz
za dużo czytasz, za mało rozumiesz
masz chaos w glowie, umow sie z kims kto ma wiecej szkiel i sobie popatrz
Nie rozumiem, tego co piszesz :) zadaje normalne pytanie... i staram się dostać normalną odpowiedź.. a ty usilnie starasz się powiedzieć że jestem głupi.
co do tego "Co do C70-200@2.8 nie biorę pod uwagę bo dla mnie trochę za stara konstrukcja i odstaje od Tamrona"
Moje słowa wynikają z wielu testów i wypowiedzi na innych portalach, po za tym napisałem że miałem poprzednią wersję Tamrona i bardzo mi się podobały zdjęcia z tym obiektywem.
Przytaczasz argument "za duzo czytasz", uważam raczej że ten co nie czyta to gorzej na tym wychodzi. Chciałbym dokonać świadomego i właściwego wyboru wyboru, natomiast Twoje wypowiedzi w żaden sposób mi nie pomogły ani na nic mnie nie nakierowały. To raczej Ty wprowadzasz chaos tutaj, więc proszę Cię jeśli możesz mi pomóc w wyborze to po prostu napisz czemu i co byś wybrał, a krytyka każdego zdania jakie powiem kompletnie nic nie wnosi i jest bezsensowna.
inne portale, wiele testów, świadomy wybór.. i nic z tego nie wynika
i po przeczytaniu "wielu portali i wielu testów " dalej nie masz pojęcia o szkłach
wiec przestań czytać(nic ci to nie daje)tylko wyjdź i rób zdjęcia, pożycz sobie szkło i przetestuj
każdy fotograf ma własny styl i preferencje, wypracowane z czasem, no chyba ze chcesz koniecznie kogoś kopiować to popatrz w stopki i kup to samo
--- Kolejny post ---
inne portale, wiele testów, świadomy wybór.. i nic z tego nie wynika
i po przeczytaniu "wielu portali i wielu testów " dalej nie masz pojęcia o szkłach
wiec przestań czytać(nic ci to nie daje)tylko wyjdź i rób zdjęcia, pożycz sobie szkło i przetestuj
każdy fotograf ma własny styl i preferencje, wypracowane z czasem, no chyba ze chcesz koniecznie kogoś kopiować to popatrz w stopki i kup to samo
Wojtko - irytował ale w wersji "śrubokręt". O nowym Tamronie z USD pisza że jego napęd jest lepszy od niejednej Lki.
--- Kolejny post ---
Wojtko - irytował ale w wersji "śrubokręt". O nowym Tamronie z USD pisza że jego napęd jest lepszy od niejednej Lki.
Kochani, czy możecie mi polecić dobrą drukarkę do zdjęć? Ostatnio klienci coraz częściej pytają o odbitki zdjęć grupowych w dniu ślubu (jako prezent dla gości). Trochę mnie to zmartwiło.... ale cóż.. klient nasz Pan... Słyszałam, że termosublimacyjne drukarki odchodzą już do lamusa... Może znacie jakieś konkretne modele drukujące zdjęcia, które nie wyblakną po 10 latach? Taką drukarke będę mogła zabrać do auta na wesele... Będę wdzięczna za pomoc;)