Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Czyli aparat jest wówczas symbolem szeroko rozumianego statusu.
Rozumiem.
Na pewno rozumiesz? Aparat fotograficzny nie jest już symbolem żadnego luksusu, natomiast istnieje coś takiego jak pozytywne myślenie, które jak wiesz jest połową sukcesu. Z małego obrazka zrobiła się pełna klatka i WOW :)
Natomiast pozycja aparatu w 'hierarchii' nie sprawi że będzie on lepszy bądź gorszy, ale sprawi że samopoczucie wyżej wymienionych takie będzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Na pewno rozumiesz? Aparat fotograficzny nie jest już symbolem żadnego luksusu, natomiast istnieje coś takiego jak pozytywne myślenie, które jak wiesz jest połową sukcesu.
A teraz to rozumiem jeszcze więcej! ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Natomiast pozycja aparatu w 'hierarchii' nie sprawi że będzie on lepszy bądź gorszy, ale sprawi że samopoczucie wyżej wymienionych takie będzie.
I jeszcze więcej...
PS
No to ostatnie pytanie - w cenie 600D nie generowałby "pozytywnego myślenia"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
...
PS
No to ostatnie pytanie - w cenie 600D nie generowałby "pozytywnego myślenia"?
Mam podejrzenia graniczące z pewnością że 'wyżej wymienieni' odczuwali by 'pewien niedosyt'. Ogólne straszne narzekanie w forumowym wątku (tj. jeszcze straszniejsze) byłoby jednym z objawów owego niedosytu. Tak mi to wytłumaczył mój psychoanalityk ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelo1
Szkoda, że nie oglądałeś żadnego filmu z youtube z premiery photokina 2012 tam są takie, które obrazują to w 100%.
Podaj linki do tych filmików. Z tych, które ja oglądałem wynika, że akurat nie ma touchscreena.
sorki zaszła pomyłka nie ma raczej touch screena to następny model będzie miał:).
Było w tym wątku poruszane i to po premierze chyba, nawet na depreview podali że jest, ale później zmienili tak jak z migawką się pomylili bo dali 1/8000, a jest 1/4000 sek. Pomyliło mi się ze sterowaniem za pomocą tabletu czy smarfona widocznie. Oglądałem wszystkie filmiki i większość jest na jedno kopyto o tym samym. Wczoraj nawet oglądałem i zasugerowałem się tym, że jakaś reporterka sprawdzała wifi za pomocą właśnie ekranu. Za duzo już o tym się czyta, śledzi i tak to bywa. W plotkach było że ma być, ale w sumie dobrze że go nie ma. Teraz większość ma tablet to będzie miał każdy touchscreena w nim:). Pozdrówki
Dzień Otwarty z firmą Canon - wtorek 25.09.2012 - ProClub
Może ktoś sie wybiera i podzieli wrażeniami ? Mi robota nie pozwala :/
Będzie 6D do przetestowania.
miło by było jakby ktoś z wawy się wybrał na te warsztaty i podzielił wrażeniami.
Wrzucałem też tą informacje wcześniej z optycznych.pl w poście nr 565. Trzeba się zapisać wcześniej.
Miejmy nadzieje, że ktoś się wybierze i zada pare nurtujących pytań prowadzącemu, które tu na forum się pojawiały dodając w ten sposób smaczku podczas prezentacji czy też po jej zakończeniu.
Oprócz EOS 6D będzie też EOS M i modelki heh.
Pozdrówki
@pawelo1 - czy Ty przypadkiem masz jakieś związki z polityką? Bo najpierw TS miał być na 100%, a potem wyszło, że nic z tego. Politycy też obiecują, że na 100% będzie u nas raj na ziemi, a potem prostują, że owszem, ale dopiero po kolejnych wyborach :) . W 6D ekran będzie w pewnym stopniu dotykowy, tzn. podotykać to go niby będzie można, tyle, że nic z tego poza śladami paluchów nie wyniknie :) . I BARDZO DOBRZE!
Dotykowy ekran na pewno by nie zaszkodził i szkoda że go nie ma. Ja np. nie miałbym nic przeciwko temu, bym mógł na LV ustawiać ostrość w miejscu kadru wskazanym palcem, powiększać/pomniejszać/przesuwać zdjęcia jak na iP itd.
Wiele osób traktuje swoją działkę fotograficzną jako jedynie słuszną i nie uwzględnia potrzeb innych. Być może dla reportera wojennego video/LV/dotyk/GPS/WiFi to zbędne, pedalskie utensylia, ale na reporterce wojennej fotografia się nie tylko nie kończy, ale wręcz jest to jej patologiczna i zdegenerowana forma.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
W 6D ekran będzie w pewnym stopniu dotykowy, tzn. podotykać to go niby będzie można, tyle, że nic z tego poza śladami paluchów nie wyniknie :) . I BARDZO DOBRZE!
Też się cieszę, bo to być może będzie moja kolejna zabawka ;)