zamontuj aparat na głowicy z wajha do przodu to pionowo ustawi Ci sie w lewo :-)
Wersja do druku
zamontuj aparat na głowicy z wajha do przodu to pionowo ustawi Ci sie w lewo :-)
Filmiki amatorskie w pionie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I to jeszcze na wizjerze, który przy kręceniu filmów jest zasłonięty lustrem?
Ostatnia moja opinia po dwutygodniowym testowaniu mojego zestawu manfrotto 055 cx pro3 + Benro B-2...
Jednym słowem - super! Nogi masywne, stabilne (dokupiłem kolce), błowica bardzo fajnie pracuje (duzo lepiej niz B-1)...
Może ktos sie waha i w/w opinia bedzie cenna.
Pozdrawiam
Po przygladaniu się kolejnym statywom byłem już prawie zdecydowany na Velbon Sherpa 600R ale trafił mi się za przyzwoite pieniądze Manfrotto 190 XPROB z kadrowaniem w poziomie i to przesądziło. Szukam teraz porządnej głowicy do niego - co polecicie? ( z krótkim uzasadnieniem )
frotka 488 kulowa może?
No może, właśnie o niej myślę. Zastanawiam sie czy utrzyma bez problemu 50D z jakimś większym szkłem ( zestaw może być bez gripa mocowany na statywie ). Jeśli masz taką napisz coś więcej proszę.
trzyma stabilnie Kieva 60 z Sonnarem 4/300 a też 40d z 70-200 też bez problemu
głowica jest dużo na wyrost
Utrzymać, utrzyma - mam i jest to porządny kawałek sprzętu.
Ale na twoim miejscu zainwestował bym w nowszą serię 498, gdyż te nowe głowice (oprócz MN492)
posiadają specjalne pokrętło ustawienia oporu (tego nie miały głowice poprzedniej serii).
Bardzo przydatny i pomocny "bajer".
Pozdrówka!
Dzięki za radę - muszę podejść do jakiegoś sklepu i pomacać. Skłaniałem się do 488RC2, bo mam propozycję zakupu poekspozycyjnej głowicy z salonu za połowę ceny nowej. Mam jeszcze pytanie odnośnie głowicy 804RC2 - zastanawiałem się czy nada się do panoramy czy też kulową wszystko załatwię?