Dokładnie, niezbyt dobrze widać, ale jak się przypatrzy ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ps. Popatrzcie na księżyc z różnych kątów, ekstremalnych.
Wersja do druku
Rzeczywiscie! Patrze pod duzym katem na moim LCD a tu... od Ksiezyca odchodza dziwne promienie. Bardzo dlugie promienie! Dodatkowo pojawiaja sie jakies artefakty na granicy jasny Ksiezyc/ciemne niebo.
masz flarę w tele? ;]
mam nadzieje ze autor sie nie obrazi ze troche zmodyfikowalem jego zdjecie w celu ukazania wszystkiego o czym tutaj jest rozmowa :P Bialo na czarnym wszystko widac :P
To chyba nie sa flary obiektywu ;)
Dokładnie o tym pisałem. Wygląda na to, że Machinery nieźle modyfikuje zdjęcia :)
Ale i tak efekt się podoba.
PS. Nie obrażam się łatwo.
Robi się coś takiego bo na granicy księżyca są śmieci po kompresji jpg, które program dodatkowo wyciąga "myśląc" że to jakieś detale. A te odchodzące linie kiedyś podczas testowania jeden raz już widziałem, pojawia się to raz na 10000 zdjęć właśnie na czarnym tle i jeszcze nie wiem czym spowodowane.
może słabym stosunkiem sygnału do szumu w cieniach po prostu?
przesunięcie punktu czerni pewnie by to rozwiązało, ale to efekt odwrotny do HDR niestety :/
Wracam z urlopu, a tu taki prezent :) Działa! Mniód z cebulką ;)
Przepraszam, kto jest ostatni w kolejce do kasy?
(nie mogłem się powstrzymać)
- Pan tu nie stał!
- Panie wsiądzie pan w 125, dojedzie na plac Zamkowy. Tam jest kolumna Zygmunta, trzeciego. Pójdzie pan i mu powie: "Pan tu nie stał".
Przymykamy i czyścimy a MMM niech da znać jak wyjdzie pełna wersja to otworzymy...
Przepychanki MMM vs Pebal wylądowały tu :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=52154
Tam sobie możecie nawrzucać czyj program lepszy :roll: .
I tak szczęśliwie dobrnęliśmy do wersji 1.0
Napisałem całkowicie od nowa algorytm przetwarzania. Wreszcie wymyśliłem liniowo zależny od wielkości obrazu sposób, który przy dużych obrazkach daje nawet 8-krotne przyśpieszenie. Zresztą to był podstawowy problem od początku powstawania programu i obawiałem się że pełna wersja z algorytmem który pliki 12mpix z włączonymi wszystkimi opcjami liczy w 5 minut może wywołać dużo narzekań. Teraz działa to już normalnie i prędkość jest zbliżona do Photomatixa.
Mam gotowy instalator i licencję użytkownika, jeszcze trochę cierpliwości i będzie full-wersja :-)
Nowy sampelek do zabawy w galerii
Wersja 1000px na Digarcie www.digart.pl/zoom/4349752