Usuwam na żądanie autora zdjęcia. Bez problemu, nigdy nikomu nie odmówiłem.
Wersja do druku
Usuwam na żądanie autora zdjęcia. Bez problemu, nigdy nikomu nie odmówiłem.
Ja dodam, że samo wstawianie zdjęć na forum jest nieco upierdliwe a szczególnie jeśli chce się wstawić nieco więcej niż jedno. Także zarówno z powyższych powodów opisanych w tym wątku jak i przytoczonym teraz nie chce mi się tego tutaj robić. I ja wiem, żadna to strata bo i tak większość ma to w d..ie ale to tak ode mnie w sprawie zdjęć i funkcjonowania forum.
W skrócie. Zapytałeś skąd w kilka dni wzięła sie ogromna ilość odwiedzin tego wątku. To tyle, Twoje PW to było jedno zdanie.
Nie pytałeś o ilość, zajętość przestrzeni, limity itp. To już moja własna inicjatywa. Dlaczego? Jak pisałem nie śledziłem tego wątku, kiedyś wyłączyłem subskrybcje, ze względu na to, że co chwile mi by sie wyświetlał jako subskrybowany. Jak zobaczyłem numeracje zdjęć do 2,5 tys. i te wrzutki jakie się pojawiły od mojej ostatniej tu wizyty, wrzutki niemal klonów to to skomentowałem, uszczypliwie, przyznaje. Nie mój serwer, zajętość mnie nie interesuje i nie martwi. Po prostu szokuje mnie jak można ładować tutaj 50% zrobionych zdjęć, często zdjęć seryjnych. 2,5 tysiąca? Naprawde każda wrzutka musi udowadniać celność AF czy też pokazujesz te zdjęcia ze względu na wartość artystyczną? By udowadniać celność można dać dwie serie, z charakterystyczną pomyłką. Uwierzymy, wystarczy, że powiesz że tak jest zawsze. Gorzej, jeżeli uważasz, że połowa zdjęć jakie robisz jest na tyle wartościowych by je pokazywać. O tym ze inni mają wielokrotnie mniej nie powiedziałem bez celu. Po prostu by ci uświadomić, że masz problem z selekcją. Byś wyciągnął wnioski.
Zgadza się, bo to Ty jesteś tym adminem, z którym rozmawiałem i oczywiście jasno zadeklarowałeś, że jesteś do usług.
Ale chodzi o to co powiedział atsf: żebym nie musiał prosić/zlecać - nazwa nie jest ważna. Może są jakieś ograniczenia techniczne, organizacyjne...?
Jak mówiłem, w tej chwili jest to dla mnie problem teoretyczny i prawdopodobnie taki pozostanie, ale fajnie byłoby czuć ten wiatr wolności. Jak ptaki. ;)
jak najbardziej popieram.
zarowno z powodu mozliwosci in minus jak i in plus.
kiedys napisalem tu taki poradnik jak ustrzec sie podrobrek i troche go szlag trafil, bo foty zniknely wraz z serwerem, na ktorym wisialy. zreszta nie tylko te - zniknela np. picasa. a tak mozna by bylo podlinkowac se ponownie. albo usunac.
o, ten tu:
https://www.canon-board.info/threads...na-przykladzie
ale rowniez chcialbym miec mozliwosc ingerencji w swoje posty chocby ze wzgledu na pomysly z ustawa o mowie nienawisci, cholera wie co nam wymysla.
i nie mowcie mi, ze prawo nie dziala wstecz.
Zależy od przydziału użytkownika do grupy. Wszyscy są w "zarejestrowany użytkownik" i ta grupa nie ma uprawnień. Grupa "moderatorzy" te uprawnienia posiada.
Generaalnie to prośby bywają bardzo rzadkie, np gdy ktoś doda zdjęcie a potem te same, w poprawionej wersji. Gdy ktoś chce usunięcia konta zawsze pytam czy zdjęcia usunąć czy pozostawić.
Wiele serwerów poznikało albo zmieniło regulaminy, ograniczyły ilość darmowych plików itp. Pamiętam, że bardzo popularny był imageshack.com Nie mamy wpływu na to co na zewnątrz, to nie nasza wina, że zdjęcia zniknęły. Ludzie ładują też ze swoich prywatnych stron, adresów (np blogi na wordpress itp). Gorzej, że gdy robia nowe wersje strony to wszystko przepada. Dlatego zachęcamy by zdjęcia ładować do nas.
Co do poradnika. Można napisać kolejny post, wrzucić zdjęcia i poprosić bym ja przeedytował posty przenosząc zdjęcia tam gdzie trzeba. To piszę tak ogólnie, bo Twój wątek jest z roku 2014. 10 lat później te akumulatory wyglądają zapewne inaczej.
akumulatory i owszem, inaczej, ale zasada rozrozniania podrobek podobna.
ale pal szesc ten jeden stary poradnik. mnie bardziej o te ustawe...
bo to ze w mediach kwicza, ze idzie o elgiebety, agiede i pegieery to jedno, ale de facto jest o wiele grubiej. jednym slowem: znajdz mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. wiec dobrze by bylo miec furtke cyfrowej anihilacji, bo nawet za niewinnosc przyjdzie odpowiadac. z dzialaniem wstecz.
moze jestem przewrazliwiony, ale na swiecie mamy coraz wiecej takich jazd jak w korei. exemplum - w germanii dzioucha dostala wyrok bezwzglednego wiezienia za tzw. hejtowanie gwalciciela, wyrok nieduzy, ale jednak, podczas gdy sam gwalciciel lata po wolnosci.
wiec tak, ze tak.