i to jeszcze w cropie O_O poźno bo późno ale nadrobili.
Co do samego APSC na RF kurde nie wiem :< nie podoba mi się ten pomysł.
Wersja do druku
Mi też. Generalnie interesują mnie jedynie bezlusterkowce FF.
Mi też nie. Generalnie też byłoby fajnie, jakby R i RF pozostał tylko FF.
Bo tak znowu się zaczną jakieś półśrodki i RF-S ??
A ceny tylko znów w górę :roll:
Dokladnie. Wystarczy ze jest mozliwosc cropa z pelnej klatki. Rf apsc to tez nowa linia obiektywow, a ta nawet na RF jest skromna i sakramencko droga.
Mi też się nie bardzo widzi ale 7D - solidne, duże, szybkie body było sukcesem. U Nikona 500D tym bardziej. Chodzi o odtworzenie tego z RF.
Natomiast zupełnie nie wierzę w specjalną linię dedykowanych szkieł z bagnetem RF ale dla APS-C. Będzie lichy spacerzoom i tyle.
Bo były defykowane szkła ef-s.
Co teraz Canon zrobi, co powie klientom? Macie pro puszke apsc mirrorless, ale wezcie tez kupcie adapter i stare obiektywy ktorych już nie bedziemy rozwijac?
R7 to być może propozycja dla posiadacza R6 cierpiącego na deficyt ogniskowej, który szkła już ma np. RF100-500 + RF800/11 a efektów nie ma.
Uwzględniając stosunek gęstości matrycy 32/20 i crop 1,6 dostajemy podwojenie względnej ogniskowej. Na początek powinno wystarczyć.
Pff dosyć wąskie grono..
Ciekawe jakich szkieł używają bądź używali użytkownicy 7D. Raczej nie EF-S.
Nie widzę sensu mozolenia się nad specjalnymi szkłami do APS-C jeżeli samo body jest postury kloca FF.
100-400/4.5-5.6 do Fuji waży 1380g i jest wielkości C100-400LII. Nie ma przestrzeni do kombinowania.
Jest już RF 100-400 o masie 650g ciemniejsze o 1 EV. Jest sens zrobić to samo pod APS-C?
Mnie zastanawia jakie jest prawdopodobieństwo, że to pierwszy i ostatni model APSC na RF:lol: