mowimy o kleju do zdjec czy zwyklym kleju ? klej henzo sciera sie z papieru i mozna odklejac zdjecia , koszt ok 20 zl tubka , i niestety szybko schodzi
ostatecznie kleje na uhu i wystarcza
za przylepce dziekuje
Wersja do druku
Musze żony spytać ona zajmuje się wyklejaniem albumów. Póki co ładnie się to trzyma.
diplo - kupiłem klej dedykowany do przyklejania zdjec, co prawda nie henzo, ale nie używałem jeszcze, główne wątpliwości dotyczą czy po jego naniesieniu zdjęcia sie nie ślizgają (zmieniają położenie)
Ja mam patent na klejenie zdjęć przy pomocy taśmy dwustronnej. Jest to taka specjalna cieniutka błonka o szerokości 5 mm, stosowana do klejenia tkanin do rurek nawojowych w roletach materiałowych. Kosztuje taka rolka ok 50 zł a ma pewnie z 500 m nawinięte więc starcza na długo. Nie ma mowy o odklejeniu zdjęcia i jest toto bardzo klejące się więc nie ma możliwości korekty. Oczywiście da się usunąć zdjęcie przy pomocy nozyka do tapet ale na bank odbitka nie odpadnie sama.
Gadałem z wife. "Klej magiczny" :) sie to to nazywa. Jak zasycha to robi sie przezroczysty. Nigdy tez nie mialem reklamacji co do zwrotów albumów.
Fotoprzylepce tylko Henzo. Inne, tańsze to badziew - nie trzymają się lub po krótkim czasie odklejają.
Panowie -czy właściciel jakiegoś Samyanga 14mm wybiera się w najbliższym terminie na ślub i chciałby się pochwalić zdjęciami z tego szkła na forum ?