#5049 Jeden z obiektywów, który ma u mnie dożywocie. Krótka lista. A na niej Art 017.
Załącznik 19640
Wersja do druku
#5049 Jeden z obiektywów, który ma u mnie dożywocie. Krótka lista. A na niej Art 017.
Załącznik 19640
5048 good shot :D
Załącznik 19646
https://lotnictwo.net.pl/gallery/ima...4defab2421.jpg
--- Kolejny post ---
5048, 5049 - fajne!:D
moin, jak sie tutaj mowi...
wielokrotna ekspozycja. w tym moim 9-letnim modelu (takim z lustrem) mozna to zrobic w RAW. a w tym nowym (2-letnim) tylko JPEG. moze za kare za brak lustra :D
Załącznik 19647
Eeeee... ruszone :mrgreen:
nie ruszone, tylko filmu nie przewinolem :mrgreen:
i zeby nie bylo pomowien: to nie jest bug, to jest feature :lol:
szukając wiedzy (jak to brzmi :mrgreen:) o filmowaniu usłyszałem informację że problem wynika z potężnej korekcji cyfrowej obiektywów - nasza ulubiona firma nie jest tego w stanie poskładać do kupy tzn. w jednego rawa, podobnie jest pewnie z hiresem w R5 (to był późny upgrade) też się tego nie złoży do kupy znaczy do rawa chciałem powiedzieć, stąd jest śmiesznie stare lustrzanki na EFach robią multiekspozycję w rawach, średnio stare bezlustra robią w rawach na niektórych obiektywach, nowe bezlustra produkują, tfu (przez lewe ramię) jotpega (żeby nie mieszać w głowie użytkownikowi, a nuż za łatwo by stwierdził które obiektywy należy omijać) czyli funkcjonalność dla nikogo - pozostaje zrobić pojedyncze zdjęcia i złożyć szopem ;) ale to już nie to samo bo nie można powiedzieć że powstało w aparacie ;)
pewnie siedział w łódce, robił bracketing i akurat zaczęło bujać ;)
ja jestem zwolennikiem składania w programie niż w aparacie