najszybciej to -wywołujesz z RAWa zdjęcie dwa razy
odpalasz CSa łączysz-nakładając na siebie dwa zdjęcia i pędzlem historii usuwasz to Co ci się nie podobało w tym na górze-zrozumiałeś?[/QUOTE]
pewnie, wszystko jasne, dzięki:-)
Wersja do druku
najszybciej to -wywołujesz z RAWa zdjęcie dwa razy
odpalasz CSa łączysz-nakładając na siebie dwa zdjęcia i pędzlem historii usuwasz to Co ci się nie podobało w tym na górze-zrozumiałeś?[/QUOTE]
pewnie, wszystko jasne, dzięki:-)
amroz a jeszcze lepiej stworzyć sobie maskę - masz wtedy mozliwość poprawek a operujesz jedynie pędzlem z kolorami białym i czarnym :)
oby po ceremoni klienci nie zażyczyli sobie Fotoksiążki formatu A4 ze zdjęciami w stylu rozkładówek A3 -bo kuzynka Halina taki ma-a my powiemy ze nasze niestety nie będa takie ładne...a wtedy juz nie będziemy PRO
Bez obaw z aparatu z 8 Mpix i wiekszych takie powiekszenie da rade robic. Cały dowcip polega na tym aby odpowiednio przygotowac zdjęcia do druku. Ja czasami drukuje na ploterze na papierach proofingowych i formaty są większe niż 20x30. W razie czego zawsze też można użyc jakiegoś resizera, lub zastosowac metode Kelby'ego 10%.
Rozwiązań jest mnóstwo.
Za 15x23 mam 1,05 zł. ;P W przypadku albumów drukuję kilka formatów - od 10x15 do 20x30 - dla urozmaicenia (przygotowania, zabawa, plener; ceremonia jest raczej statyczna, wiec raczej 1 format). 30x45 idzie oddzielnie jako mały gratis. Poza tym, ja charytatywnie tego nie robię - naturalnie, że większy format, to wyższa cena.Cytat:
1,5 zl za 15x21 [...] jestes z tych lepiej sytuowanych
Zresztą, tradycyjne albumy odchodzą do lamusa.
1,05... b.dobra cena. Pogratulować
Digitalalbum.
U mnie na wiosce w lokalnych zakładzikach chcą 2,4 zł za 15x21, 10 zł za 20x30. A nie mają pojęcia o porządnych papierach czy profilach, poza tym ingerują w zdjęcia...
Wysłałem zapytanie o cennik. Jak u nich z powtarzalnoscią i wiernością barw? oraz prędkoscią realizacji zamówienia?