1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Wersja do druku
Robert, na 1 i 3 super Ci wyszedł ten reflektor z wieży ratuszowej, latarnie na 2 i 6 tez świetne.
Dorota, wklejanie zdjęć jest tu wyjaśnione http://canon-board.info/showthread.php?t=19347 Zdjęcia wybiorę i wyślę, może uda się dziś wieczorem, jak nie to jutro rano.
już wkleiłam :)
Widzę że już sobie poradziłaś ze zdjęciami :) Podobają mi się 1, 2, 9 i 11.
Dorota fajnie, ze powklejałaś, a 9 i 10 najbardziej :) swoje już zabrałam :P
...dzięki za poranny plener....tak naprawdę 15 minut dobrego światła, ale warto było....mam nadzieję na powtórkę z większą ilością chętnych....jeśli chodzi o nowe osoby, to jesteście mile widziani....forum jest otwarte i każdy kto chce doskonalić warsztat może przyłączyć się do grupy....Nessuno: 1,5,9....Paweł: 1, 4 super, 5, 6.....Robert: 2, 4, 6 super, 14....Dormik: 2, 8, 10.......:):):)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Ela fajnie patrzysz - najbardziej mi się podobają 1,2,4,6
To bardzo przyjemna grupa - potwierdzam z całym przekonaniem. Ja byłam pierwszy raz na plenerku i czułam się jakbym chodziła z Nimi od zawsze :)
Ela - moje typy dokładnie tak jak przedstawiła Dorota - 1,2,4,6. Kadr z 10 ma potencjał, warto będzie powtórzyć przy lepszym świetle.
Elu 2, 6, 12 najbardziej :)
Fajna seria z Bernatki. Szkoda, że spalem wtedy bo przy niej mieszkam. Chetnie wpadne na pstrykanie podczas kolejnego spotkania..
Pozdrawiam
Następnym razem będziemy krzyczeć :lol:
Koleżanki i Koledzy czy ktoś z Was jest w posiadaniu obiektywu 28/1.8?
czyli kiedy jest nastepne spotkanie!? ^_^
gonzo44, ja mam 28mm. Chcesz sie spotkac, zeby popstrykać?
filharmoniusz, napisałem na priv.
Przygarniecie innosystemowca :) na kolejny plenerek? Widzę, że wasza grupa działa prężnie. Chętnie bym coś popstrykał.
przejeżdżałam dzisiaj obok kopca Krakusa parę minut przed zachodem i zauważyłam, że był oblegany przez panów ze statywami w charakterystycznej przygiętej pozie ;) może jakiś plener wschodząco(lub)zachodzący?
przygarniemy :)
Ja proponuje jutro, czyli w niedzielę, zachodzący :)
No to cieszy, że przygarniecie. Mam zamiar przejść do stajni Canona ale to jest ciężka decyzja mając trochę sprzętu Sony:)
Jestem chętny na zachodzący.
ja akurat jutro nie mogę :( ale wiem, że ma być ładna pogoda, więc jeśli ktoś chętny... :) to czekam na foty :) albo poczekamy na inny, ładny dzień i więcej osób się uzbiera :) ew. powtórzymy w większym gronie
Potwierdzam obecność dzisiaj. Jeszcze trzeba ustalic miejsce i godzinę, ale nie chcę się rządzić, bo jestem w miare nowy, na plenerze byłem tylko raz, 1.XI na cmentarzu.
Może kładka o zachodzie?
a moze skalki twardowskiego jest szansa tak jak w piatek na takie fajne czerwone niebo co wy na to :-D
Dla mnie obojętne, nie wiem tylko czy o tej porze roku na skałkach nie będzie za dużo cienia po południu?
No to miejsce jeszcze do dogadania, tylko o ktorej?
Wychodzę z domu ok. 14. Mój telefon: 508 009 505.
Pozdrawiam uczestników pleneru, miałem okazję ich spotkać. Do zobaczenia następnym razem.
Do zobaczenia. Wrzuć jakieś zdjęcia na forum.
Znalazłby ktoś czas w tym tygodniu w celu pogadania, rozwiania wątpliwości odnośnie sprzętu C?
No to ja zacznę. Oto 9 fotek z dzisiejszego spotkania:
picasaweb
Dzięki, Robert, za uzyczenie 17-40 :) Piękne obrazki przez niego przelatują :)
Do nastepnego spotkania.
Kolejna odsłona kładki i okolic:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Robert, mi się szczególnie podoba nr 8. Specjalnie nie wrzucałem swojego ujęcia tej sceny, bo wiedziałem, że Twoje jest lepsze i na pewno umieścisz :)
Fajny plener. Kładka bardzo modna się tu zrobiła ostatnio :). Mój faworyt to nr. 7.
Co do podpinania 17-40. Obiektyw marzenie, ale bałbym się podpinać do body czegoś na co nie będzie mnie stać co najmniej przez najbliższy rok...można stracić radość fotografowania tym co się ma...
Bez przesady, wrzucaj zdjęcia na forum.
Ale mnie nie było z wami dzisiaj :).
Mam nadzieję że dopiszesz się do następnych.
A to było do filharmoniusza :)
Fakt, teraz zauważyłem post filharmoniusza :).
A co do plenerów to straszną ochotę mam od dawna, ale zawsze coś staje na przeszkodzie. W końcu się uda, na pewno :).
Robert, 7 i 8 najlepsze.
ooo... Wczoraj byliście gdzieś w plenerze? Gdybym wiedział też był dołączył, bo akurat sam wybrałem się na zdjęcia (na kopiec kraka) o takiej zachodowej porze.
Dalej mam nadzieję jednak, że w końcu uda mi się załapać na jakiś ciekawy plener ;)
Z ostatniego wrzutu Roberta szczególnie przypadły mi do gustu 7. i 17. klasa! :)
Robert 7 strasznie mi się, uwielbiam takie światełko, no i 18.
Filharmoniusz nr 3 :)
kopiec nadal aktualny :)
Canis - mylisz znów osoby ;)
to ja byłem w Pradze ;)
a Ty pokaż swoje wcześniej:)
Hehe.. no pomyliło się Canisowi :)
Ja, póki co, słabo się tu udzielam, ale mam nadzieję kiedyś się to zmieni.
Może umówmy sie od razu na jutro, bo widzę, że chętnych sporo. Ja mam czas do 17.30, czyli zachód sie załapie.
chętne z tego co widzę są dwie osoby ;) pogoda jeszcze jutro ma być w miarę... może punkt zbiórki pod wejściem głównym na cmentarz podgórski? do godziny postaram się dostosować
Ja niestety odpadam... cały dzień zawalony, a w głowie mi tylko ewidencja gruntów i budynków :/