Odp: 7d mk2 zaprezentowany
7D2 jest szybki i celny jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że to zbyt skomplikowany sprzet dla niego i nie potrafi go skonfigurować lub używać.
6D ma wolniejsza reakcje na spust migawki i faktycznie skuteczne tylko centralne pole AF
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale z jakiego powodu?
Chodziło mi "o całość" , tzn. body + szkło i szybkość działania i cicha seria zdjęć w porównaniu do C7.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
volvo
7D2 jest szybki i celny jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że to zbyt skomplikowany sprzet dla niego i nie potrafi go skonfigurować lub używać.
Akurat to nie musi być prawdą, wystarczy poczytać zagraniczne fora gdzie wypowiadają się ludzie na codzień zajmujący się np sportem różnego typu i odsyłali swoje 7d2 bo AF świrował.... a canon wymieniał je na nowe sprawne modele!
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
odsyłali swoje 7d2 bo AF świrował.... a canon wymieniał je na nowe sprawne modele!
No i do czego by się tu jeszcze przyczepić :roll: .
Nie ma to jak sobie poteoretyzować :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
No i do czego by się tu jeszcze przyczepić :roll: .
ze strony canona to spoko ze wymienia na sprawne ale mimo wszystko swiadczy to o tym ze pewna partia musiala sie trafic z uwalonym AF
no racja, pewnie zle go wlaczylem zamiast spustu migawki naciskalem przycisk info i nie podpialem obiektywu,
1dx - puszka miod a moje 6d w porownaniu z tamta 7 poprostu bylo skuteczniejsze wzgledem af, nie spisuje tej puszki na straty tylko napisalem o mozliwosci wadliwej serii
zawsze jednak znajdzie sie ktos kto powie ze zapewne zazdroszcze ze go nie mam wiec go oczernie...
z mojej strony rada dla kupujących: sprawdzcie dokladnie puszke przed zakupem
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Akurat to nie musi być prawdą, wystarczy poczytać zagraniczne fora gdzie wypowiadają się ludzie na codzień zajmujący się np sportem różnego typu i odsyłali swoje 7d2 bo AF świrował.... a canon wymieniał je na nowe sprawne modele!
Zapodasz jakieś linki?
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
Z testu wynika, że jest to rewelacyjny aparat, który ma tylko jedną wadę...generuje słabą jakość zdjęć:shock: