Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
rafalk75
Skoro jedynym wyborem w poszukiwaniu sprzętu jest dla Ciebie najniższa cena - i nie jest przeszkodą dla Ciebie zakup u człowieka z kilkunastoma komentarzami będącego na rynku od kilku miesięcy - to raczej nie dziw się, że spotykają Cię niespodzianki.
Cytat:
Zamieszczone przez
nowart
Skoro jedynym wyborem w poszukiwaniu sprzętu jest dla Ciebie najniższa cena - i nie jest przeszkodą dla Ciebie zakup u człowieka z kilkunastoma komentarzami będącego na rynku od kilku miesięcy - to raczej nie dziw się, że spotykają Cię niespodzianki.
a jest jakaś większa róznica między Tobą a użytkownikiem romanos? Przecież robicie dokładnie to samo.
Oczywiście, to samo robi każdy sprzedawca sprzętu. To samo robili też chinaski, montechristo, lider24, rossielectro ... i mógłbym wymieniać tak jeszcze przez chwilę. Znudziło mi się ostrzeganie forumowiczów przed przewalaczami a niedługo raczej usłyszycie o kolejnych.
Skoro nie widzisz różnicy między ludźmi , którzy są od lat a kimś, kto wyskoczył przed paroma miesiącami to trudno, każdy może dokonać sam oceny.
Ja tylko podpowiadam, że są ludzie, którym można bardziej zaufać i nie piszę o sobie bo piątki akurat nie mam.
EOT
Cytat:
Zamieszczone przez
nowart
Zazwyczaj korzystałem z listy uzytkownika Kristopheros. Posiadam 90% sprzętu kupionego od niego, reszta to używki. Co do ceny przyznaję się że jest też dla mnie wyznacznikiem, co nie oznacza że nie można dowiedzieć się czy ktoś nie miał styczności z użytkownikiem romanos_2011. Na razie zbieram opinie a nie pisałem że chcę od niego kupić. To że spotkała mnie niespodzianka było efektem wylicytowania sprzętu i hamskiego wykorzystania przelania srodków wcześniej. Dlatego teraz pytam. Lecz skoro nie można się w tym wątku już nic zapytać, to nie mam co szukać tutaj pomocy. Przy okazji jestem ciekaw czy użytkownik nowart kupując samochód wchodzi do salonu Porsche i mówi ten tego tamten w rogu proszę. Tylko z różową kokardką. I nawet nie spojrzy ile ten samochód kupuje. Bo po prostu go na to stać. Ja zaś niestety zbieram na sprzęt od długiego czasu, nie zarabiam na zdjęciach - robię to typowo hobbistycznie. Więc patrzę ile muszę wydać by zakupić to co chciałbym mieć. Na obecną chwilę spokojnie ten aparat można zakupić za 10300, więc poradzę sobie sam. zamiast teraz kupię go za miesiąc, lecz wiem z jakiego źródła tego nie zrobię.
Nie wszyscy zawodowo zajmują się handlem, niekiedy coś się kupuje lub sprzedaje, lub wymienia sprzęt. Na allegro mam konto od wielu lat, ale komentarzy tylko kilka.
Dlatego jeśli zdarzy się, że coś chcę sprzedać to zaznaczam, że preferuję odbiór osobisty, nawet nie za pobraniem, bo co można sprawdzić przy kurierze.
Gość pisze o możliwości skorzystania z odbioru osobistego. Jeśli to nie wchodzi w grę to należy dać sobie spokój.
W przypadku tego typu zakupu również liczba komentarzy nie powinna być jedynym kryterium decyzji
Cytat:
Zamieszczone przez
nowart
ha ha :-( Nic ci się nie wydaje - to fakt.Cała polityka Allegro sprowadza się do tego by zrobić wrażenie i "załapać się" na kasę.
Są tak bezkonkurencyjni że mogą sobie na to pozwolić .
Moje zgorzknienie wynika z faktu że wpadek zaliczyłem bez liku a odzyskałem: ZERO.
Jak to ostatnio się mówi o kredytach? Jak łatwo dostać kredyt w banku! - wystarczy być Chuckiem Norrisem i przyjść z reniferem....
Znacznie zabawniej zaczyna być na Allegro.
pytanie do znawców allegro, dostałem towar niezgodny z opisem (bez oryginalnego opakowania i niekompletny), oczywiście chce towar zwrócić bo krętaczom juz nie ufam ale sprzedawca nie chce zwrócić kosztów 2 przesyłek (raz gdy zamawiałem i ewentualnej odsyłki) tylko za sam towar, czy ma do tego prawo skoro nie jest to klasyczne odstąpienie od umowy tylko otrzymanie towaru niezgodnego z opisem ????
Cytat:
Zamieszczone przez
haze
warto dodać iż jest to komentarz za zakup za całe 1 zł ;)
Hi...
Cytat:
Zamieszczone przez
hekselman
ha ha :-( Nic ci się nie wydaje - to fakt.Cała polityka Allegro sprowadza się do tego by zrobić wrażenie i "załapać się" na kasę.
Są tak bezkonkurencyjni że mogą sobie na to pozwolić .
Moje zgorzknienie wynika z faktu że wpadek zaliczyłem bez liku a odzyskałem: ZERO.
Jak to ostatnio się mówi o kredytach? Jak łatwo dostać kredyt w banku! - wystarczy być Chuckiem Norrisem i przyjść z reniferem....
Znacznie zabawniej zaczyna być na Allegro.
Zacznij płacić kartą. Hint - chargeback. Ja już dawno odpuściłem sobie POK.
Pozdrawiam...