Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Witam. Poszukuje wygodnego, nierzucającego się w oczy, raczej dwukomorowego plecaka (ewentualnie jednokomorowy z dużą ilością kieszeni na filtry, karty, ładowarki, notes, dokumenty). Najważniejszy warunek - jeden z wymiarów nie możne przekraczać 20 cm. Ostatnio często podróżuję po krajach gdzie przy przelotach jest to sprawdzane. Przy ostatniej podroży 3 razy zmuszony bylem do przepakowania sprzętu - a ja, jak chyba każdy z nas, nie lubię się z nim rozstawc :evil:. Plecak ma pomieścić:
5d mk II
17-40L f/4.0
24-105L f/4.0
70-300L f/4-5,6
50 f/1,4
lampka 580 EX II
Do tego dwie ładowarki, zestaw filtrów LEE 8szt z holderem i inne niezbędne pierdoły - do zapakowania w drugiej komorze.
Obiektywy z założonymi odwrotnie osłonami;-). Oczywiście mocowanie statywu. Plecak ma być wygodny, raczej z pasem biodrowym - na plecach po 4-6h dziennie, dużo marszruty i wspinaczki.
Pozdrawiam
Rafał
Cytat:
Zamieszczone przez
Olka i Jacek
Przeczytałem całą 2-część wątku i dalej wiem, że nic nie wiem :confused:
Proszę, pomóżcie znaleźć torbę, do której zapakuję C 50D i Sigmy: 30/1.4, 10-20/4-5.6, 18-250/3.5-6.3, 24-70/2.8, 120-400/4.5-5.6 oraz TC2x.
Oczywiście z pierdółkami (lampa, ładowarka, baterie etc.).
Wiem, że będzie to mocno ciężkie na jedno ramie ale nie zawsze mogę wziąć plecak chcąc zapakować całość. Mam torbę (winer1962) i nie dość, że jest ciasno, to tele muszę targać osobno...
Skoro nikt z Szanownych Kolegów nie zechciał pomyśleć nad powyższym kłopotem :sad:, to może znajdzie się Ktoś, kto miał/dotykał torby Racam 1687 albo Racam 511?
E, no. Ludzie mają wolne, niedziela jest:)
Sam mam winnera 961 chyba i wykonanie jest spoko, z kolei plecaki mam tamraca oraz lowepro i śmiem twierdzić jest lepiej, zauważalnie lepiej.
Może Tamrac - Camera Bags for One SLR and 1-5 Lenses (Page 2)
Tamrac - Camera Bags For Two Bodies and Multiple Lenses
Przez zbyt ciężka torbę foto nawalają plecy. Cierpię od jesieni.
Nie targaj kamieni, noś plecak:)
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Może Tamrac - Camera Bags for One SLR and 1-5 Lenses (Page 2) Tamrac - Camera Bags For Two Bodies and Multiple Lenses
Dzięki za linki! Oglądałem te torby i nie wiem, jak wsadzić 120-400 - niby są wielkie ale "na stojaka" ta Sigma nie wejdzie a na leżąco nie widze możliwości...
Plecak mam (LowePro Flipside 400AW - jestem z niego baaaardzo zadowolony) ale nie zawsze mogę go zabrać.
No i chciałbym w domu trzymać wszystko "w kupie" a w plecaku nie jest to zbyt wygodne :mrgreen:
a co radzicie zabrać w góry? torba na ramię czy pas? plecak oczywiście odpada
Cytat:
Zamieszczone przez
waka
Plecak.
Torba na ramie to porażka, w górach oczywiście.
Cytat:
Zamieszczone przez
waka
Gdzie leży Dzianisz? Ja osobiście używam toploada, reszta w plecaku - natomiast ciekawy wykład w temacie, autorstwa szambonura, został opublikowany w którymś z biuletynów C-F-K.
Pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Gdzie leży Dzianisz?
Wg Wujka Google'a 10,8km od ronda Nowotarska/3-go Maja w Zakopanem :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Lafar
Witam. Poszukuje wygodnego, nierzucającego się w oczy, raczej dwukomorowego plecaka (ewentualnie jednokomorowy z dużą ilością kieszeni na filtry, karty, ładowarki, notes, dokumenty). Najważniejszy warunek - jeden z wymiarów nie możne przekraczać 20 cm. Ostatnio często podróżuję po krajach gdzie przy przelotach jest to sprawdzane. Przy ostatniej podroży 3 razy zmuszony bylem do przepakowania sprzętu - a ja, jak chyba każdy z nas, nie lubię się z nim rozstawc :evil:. Plecak ma pomieścić:
5d mk II
17-40L f/4.0
24-105L f/4.0
70-300L f/4-5,6
50 f/1,4
lampka 580 EX II
Do tego dwie ładowarki, zestaw filtrów LEE 8szt z holderem i inne niezbędne pierdoły - do zapakowania w drugiej komorze.
Obiektywy z założonymi odwrotnie osłonami;-). Oczywiście mocowanie statywu. Plecak ma być wygodny, raczej z pasem biodrowym - na plecach po 4-6h dziennie, dużo marszruty i wspinaczki.
Pozdrawiam
Rafał
Witam
Czy naprawdę nikt nie używa, lub miał do czynienia z takim plecaczkiem (np. głębokość 20cm - ten wymiar jest ważny). Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
Pozdrawiam
Rafał