Odp: Canon EF 100 mm,f/2,8 L macro IS USM
Heh... Uwielbiam to szkło ale po iluśtam sesjach stwierdzam, że moja setka ma FF. :(
Na bliskich odległościach jest bardzo OK ale np. przy portretach całej sylwetki - czyli z tak z okolic powyżej 5 metrów focus ostrzy jakieś 30 cm przed obiektem. :(
Ma/miał to ktoś z Was?
W przyszłym tygodniu > CSI Żytnia...
.
Cytat:
Zamieszczone przez
AMMarshall
...
Ma/miał to ktoś z Was?
...
.
Żarty sobie stroisz?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Żarty sobie stroisz?
No nie właśnie.
Dziś miałem plener i mam b. duży odsetek zdjęć z FF. Mam to na 5D mkI. Pozostałe szkła spisują się na tym body b. dobrze.
W weekend potestuję z 40D i drugim 5D.
Wysyłał już ktoś z Was to szkło do kalibracji??
Czy tylko mnie się taki shit przytrafił? :(
Ja swoim zrobiłem raptem jedną sesje portretową, ale też zauważyłem że przy szerszych portretach potrafi ustawić ostrość przed.
witam, kieruje tu swe pytanie do użytkowników Canona 5d vIII
interesuje mnie połączenie 5dvIII z C 100mm macro L, jutro kupuje te puszkę i chce do niej 100-tke jako portret + macro - czyli wykorzystać uniwersalność, stabilizacje, dodam ze lubię ostrość w portrecie wiec świadomie wybieram 100L a nie 135L ( nie żeby 135-tce jej brakowało ), biorę do niej tez 35mm 2.0 ale to już inna sprawa,
w każdym razie interesuje mnie jaka 100L osiąga szybkość z 5dvIII, jak im się razem współgra w słabym świetle - czyli raczej techniczne połączenie niż optyczne ( bo tego spodziewam się na wysokim pułapie - robiłem 5d v2 + 100L i obrazek jest super lecz szybkość AF nie porywa )
pozdrawiam