hmm.. a na pewno na AC3 wszystko ustawione prawidłowo ? - u mnie działa to bez problemu.. Lampy co pokazują (w sensie e-ttl.ttl czy M) ?
Wersja do druku
hmm.. a na pewno na AC3 wszystko ustawione prawidłowo ? - u mnie działa to bez problemu.. Lampy co pokazują (w sensie e-ttl.ttl czy M) ?
po podłączeniu lampy mają ustawienie jakie im nadałem. Nic się nie zmienia. Jeśli są w trybie M to tak mają cały czas i zmiany w kontrolerze nic nie dają. Jedynie co da się zrobić to wyłączyć lampy z danej grupy przestawiajac ac3 na zero. Przestawianie na auto czy manual nic nie daje.
Może od początku. Zakładam lampy na tt5. Lampy ustawione na M. tt5 wpinam na body a na wyzwalacz wciskam ac3. Włączam PW, lampy aparat. Zmiana mocy lamp na kontrolerze wcale nie działa, przełączanie z M na A wcale nie działa, jedyna reakcja to wyłączenie grup. To wszystko co daje kontroler. Może coś źle ustawiam ale nie wydaje mi się aby to było aż tak skomplikowane że trzeba przeprowadzać jakieś super zabiegi które to zmieniają. Powinno się podłączyć i ma działać. Tak jak to kiedyś testowałem w sklepie. A tu akurat lipa.
Próbowane było na ttl i na M nic nie działało. Podpiąłem zestaw do innego aparatu i nagle zaskoczyło po iluś tam próbach. U mnie też już śmiga. Nie wiem co było nie tak i czy to znowu się nie zepsuje ale póki co będę używał :)
Witajcie, przeszukałem forum w miarę moich umiejętności, niestety nie znalazłem wystarczająco wyczerpującej informacji na męczący mnie temat...
Do tej pory używałem nikona + lampy w CLS (synchro 1/8000, wszystko pięknie poza zasięgiem), jednak zmieniłem system i chciałem zbudować sobie zaplecze plenerowe z lamp 580exii, 430exii wraz z Pocket Wizard mini + flexy.
Mam body 5D mkii i zaczyna mnie męczyć pytanie - czy gdy mam tylko systemowa lampki będę w stanie osiągnąć synchro rzędu 1/8000sek bez problemów?
z góry dziekuję za pomoc!
Nowy firmware do TT1 i TT5 :
PocketWizardŽ - PocketWizard Announces ControlTL Firmware Update
Jak często zdarza się, że wasza lampa na PW błyska z pełną mocą?
Ostatnio na weselu pobawiłem się trochę 2xTT5 (jeden na body z 5802exII ustawiona jako master, drugi zdalny z Metzem 48 odbitym od sufitu tam gdzie było ciemno) i ok 2-3% metz błyskał z pełną mocą. 2x zdarzyło się, że 580 również walnęła z całą siłą...
Potraktować to jako normalne zachowanie (ogłupienie ettl) czy szukać ewentualnej usterki PW?
W koncu jest wsparcie PW dla 5D mk III....
Canon Compatibility - PocketWizard Wiki