Ta matematyka mnie przekonala 8)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wersja do druku
Ta matematyka mnie przekonala 8)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wszyscy zapewne nie, ale ja akurat tak, zdecydowalem sie na "LOWEPRO FULL WYPAS"Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
Policzylem ile jest wart sprzet ktory taszcze na plecach, przeanalizowalem w jakich warunkach terenowych zwykle przebywam i wyszlo mi z tej analizy ze oszczedzanie na plecaku jest w moim przypadku nieporozumieniem.
Przegladajac allegro trafilem w koncu na Lowepro Mini Trekker AW, idealnie pasuje do moich wymagan. Jest jedno ale...
Przegladajac pl.rec.foto znalazlem watek nt porownania Mini Trekkera AW i wersji Classic tego modelu. Jeden z biorących udział w dyskusji pisał o Classic:
mam classica
rozni sie glownie ukladem "przodu"
nie ma mocowania na statyw, ale za to ma wieksza dodatkowa kieszen zamykana na
ukosny zamek dosyc pojemna na cala powierzchnie przedniej "klapy" :)
za nia jest nastepna kieszen (zamykana na zamek tak samo jak glowna czesc
plecaka) trzymam w niej powerbooka 15" w ubranku ochronnym i jest nawet dosyc
luzno, dalej jest chyba tak samo jak w mini trekkerze
na podkreslonym fragmencie zalezy mi najbardziej. korzystajac z cambags.com porownalem wymiary Mini Trekker AW i Mini Trekker Classic. Sa identyczne, czy w takim razie w Mini Trekker AW rowniez zmieszcze laptopa, ktory ma ochronny case (calosc ma zaledwie 24x34 cm).
http://www.cambags.com/canon/300d_10...ker_frames.htm
Zdjecia z tej strony niewiele podpowiadaja mi w kwestii upchniecia w tym modelu laptopa. A moze to Classic posiada o jedna "tajemna" kieszen wiecej, w ktorej autor powyzszego cytatu zmiescil swoj komputer?
ps. wiem, ze laptop idealnie zmiesci sie w Compu Trekkerze, ale tego modelu nie biore pod uwage.
Bede wdzieczny za kazda cenna informacje.
czemu??Cytat:
Zamieszczone przez licorea
przymierzałem swojego laptopa 15 pod compu i idealnie pasuje! coś ma lepszego od mini trekkera
Cytat:
Zamieszczone przez nastier
Ja mam i moge polecic, b. wygodny i calkiem pakowny- mieszcze w nim 300d z gripem z podpieta Sigma 24-70/2.8 z zalozona oslona przeciwsloneczna, 70-200/4, kita, lampe i pomniejsze *******ki- fakt ze scisk jest spory, ale wszystko sie miesci. Do gornej kieszeni spokojnie miesci sie ciepla strawa- czyli zimne piwo :D w odpowiedniej ilosci. Jak mam jakis wyjazd, albo wiem ze sporo bede chodzil po miescie to biore plecak zamiast torby- znacznie wygodniej.
i dlatego go juz zakupilem, tyle ze w wersji Plus ;)Cytat:
Zamieszczone przez woland
i potwierdzam opinie o nim. pierwsze testy przejdzie w i po swietach i bede po nich bde w stanie skusic sie na jakas mala recenzje ;)
Hmm, ja tu się swego czasu popisywałem ile to nie da się upchać w NatureTrekkera... No więc najnowsze wieści z frontu: lampa też wchodzi :mrgreen: Kurcze, naprawdę nie wiem, gdzie ten plecak ma dno...
tylko uwazaj bo jak nie ma to kilka-kilkanascie tysiakow moze sobie lezec na ulicy :>
Jak kupisz 300 F/2.8 to zobaczysz dno ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
ale ten plecak ze sprzetem waży już ponad 8,8 kg :shock: (dane zliczone ze stopki pi razy oko). Nie przeszkadza ci ten ciężar?? Co to za radość fotografowania ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon