Dzisiaj bylem w fotojokerze i trzymalem puszke z podpietym 18-200 is.
Sama pusza jest ciezsza od 30d, wyswietlacz bardzo wyrazny, niestety nie mialem karty aby zrobic przykladowe fotki :)
Cena zestawy z obiektywem 4999zł
Wersja do druku
Dzisiaj bylem w fotojokerze i trzymalem puszke z podpietym 18-200 is.
Sama pusza jest ciezsza od 30d, wyswietlacz bardzo wyrazny, niestety nie mialem karty aby zrobic przykladowe fotki :)
Cena zestawy z obiektywem 4999zł
A ja byłem wczoraj w fotojokerze i trzymałem ten sam zestawik ,ale za 5299zł.Jak widać ceny szybko spadają co bardzo cieszy:mrgreen:
ja ostatnio sie zastanawiam nad 40d, i nie zawracałem sobie głowy 50d ale skoro prawicie że ceny spadają to może poczekać jeszcze z miesiąc :) bo tu przemawia do mnie ta regulacja AF...
Kiedy się można spodziewać obniżki bo teraz to jako nowość leci?
Ja na plus w porównaniu do 40D widzę:
1) ponoć mimo wzrostu Mpiksli bardziej używalne wysokie ISO
2) Lepszy LCD
3) Regulacja AF
I teraz trzeba sobie odpowiedzieć ile kasy te usprawnienia są warte, póki co za 50D chcą 3800złociszy, do ilu spadnie w jakim czasie nawet nie śmiem prorokować, ale waszym zdaniem ile są warte?
Szybkość spadku cen tak naprawdę zależy od tego jak się będzie sprzedawał i jak konkurencja będzie reagować z cenami ich produktów... czyli wszystko się może zdarzyć ;-)
Myślę że na początku nie ma co liczyć na jakiś duży spadek cen.
Canon 50d + 17-85mm IS + 70-300mm IS za 5700 myślicie że warto ?? takie zestawy się pojawiają
No i pierwszy problem!? PS CS3 nie otwiera RAW-ów 15Mp!?