Fajne zdjęcie :-)
na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale jak się przyjrzałem to w górnej części widzę poziome pasy :shock: albo coś mi na oczy padło...
Wersja do druku
Fajne zdjęcie :-)
na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale jak się przyjrzałem to w górnej części widzę poziome pasy :shock: albo coś mi na oczy padło...
nie, nie padlo ci nic na oczy
Ano właśnie. Niektórzy, bardzo zatwardziali w swoim przeświadczeniu, że mają najlepszy monitor na świecie, uparcie twierdzą, że niebo na ich sprzęcie jest płynne, że hej. Wynika z tego cały szereg wniosków. Podłożyłem kiedyś taką świnię, jednemu wyjątkowo chamskiemu rozmówcy z p.r.f.c.
o! to na moim laptoku słuzbowym tak widać (może nie tak strasznie jak na przykładzie); kalibrowany miesiąc temu :D
swoją drogą nie wiedziałem że należy to oglądać w aplikacji gdzie jest wyłączone CMS
czy może byc fast stone image po wyłączeniu CMS? czy koniecznie PS?
na laptoku pasy jak, za przeproszeniem, cholera (dell d830 - fuj; ale excel wygląda świetnie ;-) )
aż sprawdzę w domu na swoim monitorze zarówno szarość (bo wcześniej miałem włączony CMS) jak i ładne niebo
pytanie dodatkowe nr1 do Tom01 - czym wyczyścić LCD ? na mokro czy na sucho?
pytanie dodatkowe nr2 do Tom01: ostatnio przy małej przeprowadzce sprzętu zlokalizowałem wejście USB na moim monitorze (S2100);
czy można tam podpiąć kalibrator? jeśli nie to do czego służy to USB?
no dobra, panie Tomku - wiem że jest tu pan jednym z niewielu ekspertów a na pewno najbardziej udzielającym się, i wiem też że pewnie odpowiadał pan na setki takich pytań jak moje...
sprecyzuje: na mokro samą wodą? płynem do szyb?, z alkoholem czy może z octem? a może płyn ze sklepu nie dla idiotów ? mikrofibrą czy flanelką?
tak, wiem; mógłbym wpisac w google ale po kilku emailach i spotkaniu pana polegam bardziej na konkretnej poradzie 8-)
W naszym serwisie myjemy Ajaxem do okien. Sekret jednak tkwi w metodzie, a nie środku. Wielu ludzi w obawie przed cieczą piłuje ekran niemal na sucho. Trzeba popsikać konkretnie, niechaj aż płynie i energicznie wytrzeć czystą bawełnianą szmatką.
Na niedawno skalibrowanym/oprofilowanym S2231W przejrzałem w przeglądarce oba przykłady (rzeznik_lcduf.png i te zdjęcie z gradientem nieba) i wychodzą przebarwienia na szarościach (kolorowe "klocki") i pasy na niebie. Czy jestem w stanie, mając do dyspozycji I1 Display 2, coś poprawić?
edit:
na szarosc.png jest prawie dobrze, ale jak przesuwam wzrokiem to mam wrażenie jakby były drobniutkie przebarwienia.
czyli z tym monitorem wyżej nie podskoczę. dzięki za odpowiedź.