Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
371 też mi się podoba. Moim zdaniem takie kadrowanie zagrało - dzióbek wypada blisko mocnego punktu i ptak ma "miejsce" na krzyczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Irek, jak Ty mnie denerwujesz tymi zdjęciami :evil:
Tylko mi nie mów ze to 5dIII
Italy, nie odróżniasz cropa od FF? Przecież na pierwszy rzut oka widać że to 7DII:D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
371 też mi się podoba. Moim zdaniem takie kadrowanie zagrało - dzióbek wypada blisko mocnego punktu i ptak ma "miejsce" na krzyczenie.
Czyli wyszło na moje:) Dzięki.
Bardzo dobre, zwłaszcza to w locie. Ja ostatnio próbowałem z pliszką górską w locie, ale bez sukcesu.
To w locie jest nietypowo uchwycone. Mnie trochę nie pasuje, że ptak wygląda jakby miał zaraz spaść.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
Bardzo dobre, zwłaszcza to w locie. Ja ostatnio próbowałem z pliszką górską w locie, ale bez sukcesu.
Akurat z pliszką żółtą to nie jest takie trudne. Kiedy są z młodymi mają zwyczaj oblatywać intruza dookoła w odległości kilku metrów. Pozostaje tylko trafić. A że poruszają się "skokami" to 2 na 3 wychodzą puste kadry.Nie obcięte tylko zupełnie puste:)
Dzieki za linaka.
Moja wersja
lub ,bo nie mogłem sie zdecydować
v2
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
To w locie jest nietypowo uchwycone. Mnie trochę nie pasuje, że ptak wygląda jakby miał zaraz spaść.
Bo te bardziej typowe wyszły nieostre:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
lub ,bo nie mogłem sie zdecydować
To według mnie jeszcze potrzebna jest trzecia wersja bo na pierwszej za duży kontrast a drugiej za mały. A trzecia możliwość jest taka że ja już źle widzę:)
Wybieram obróbkę Irka, jakoś tak miękko-pastelowo. Mi to pasuje.No chyba że ja też już do ślepaków się zaliczam ;)A bo to kto wie :)
No nie. Złoże zażalenie tam gdzie trzeba że mnie denerwujesz swymi zdjęciami :evil:
No tu ruch utrwaliłeś w fajnym momencie :)Aż miło ogląda się takie kadry. Choć to tylko opinia amatora. Ale ile musiałem się powstrzymać żeby nie wpaść w wściekłość :)
Dziś próbowałem ustrzelić w locie Pluszcza w okolicy gniazda.200 zdjęć i ani jedno mnie nie zadowala :( pliszkę jakoś mi się udało
ustrzelić ale tego Pluszcza za cholerę :)