Dokładnie, gdyby nie filtr nic by się nie zbiło.
Wersja do druku
Dokładnie, gdyby nie filtr nic by się nie zbiło.
Dosyć duża zapewne. Ale Marumi Lens Protect nie jest drogi, a nie zauważyłem, aby pogarszał jakość zdjęć.
A co jak nie wystarczy?
Ja mialem taka sytuacje przy 2 cropach a kart mialem 18gb. Strzelalem od 9 rano i okolo 18 zgrywalem fotki na lapka. Teraz sobie przelicz ile fotek mozesz zrobic 5dmk2 gdzie rawy zajmuja 25mb.
Jak sie strzela slub przez 15h to trzeba byc gotowym na wszystko. Baterie to 3 bym wziol.
ok, z kartami mnie Przekonaliście. Cieszę się że wątek tak się ożywił:-D
Może pozostali uczestnicy rozmowy zerkną parę postów wyżej na sprzęt zaproponowany przez kolegę MC_
zdaje sobie sprawę że jednak żaden zoom nie da tego co stałki.
Natomiast do tej pory zawsze pracowałem z zoomami i zastanawia mnie "komfort" pracy ze stałkami w momencie posiadania jednego pożądnego body?
jakiś czas temu "asystowałem" przy ślubach znajomemu fotografowi i on miał podpięte pod dwie 5 mII dwie stałki i w miarę potrzeby je zamieniał. Nie wyobrażam sobie (szczególnie w czasie ceremonii) wymiany obiektywu i utraty jakiegoś ważnego momentu.
Chyba że się myle, to wyprowadźcie mnie z błędu.
Ceremonia ma stałe "elementy programu". Przy odrobinie doświadczenia da się przewidzieć jaka ogniskowa będzie najlepsza.
oj dobrze koledzy argumentujecie:-D
zaczynam myśleć trochę o stałkach. Może rzeczywiście nie trzeba iść na łatwizne, bo jednak jakość te trudy wynagrodzi:wink:
Ok, muszę w takim razie sobie uporządkować zdobytą wiedzę i ruszyć na zakupy. Może ktoś poleci jakiś sklep? (najlepiej Warszawa ale może być też wysyłka)
dziękuje serdecznie za bardzo szybki odzew na post i pomoc;-)