Właśnie nie chcą mnie wpuścić z sprzętem foto na sklep, no nic może jeszcze coś wykombinuje.
Kupić u nich nie kupie bo cenią go sobie na 500zł, gdzie na allegro można wyrwać nówkę za 300zł :razz:
Wersja do druku
michal.s to przymiez sprzet sklepowy ;)
z mojej wypowiedzi jasno to nie wynika - kupilem z allegro - (w sklepie na Nowym Swiecie w Warszawie) i cena była spoko (niżej niż u innych sprzedawców).
Jakie potem było moje zdziwienie jak w Saturnie potem zobaczyłem te torbę kolejne 50 pln taniej ;/
Co do wnoszenia sprzętu - nigdy mi nie kazali zostawić - po prostu powiedziałem, że nie zostawię go i na tym się kończyła rozmowa i wszedzie mnie wpuszczają.
Mi w MM dali kiedyś jakiś świstek z losowo spisanymi numerami ze sprzętu i wpuścili. Ale chyba wchodziłam tylko z body+sigma.
W MM przynajmniej w Rzeszy i w Lublinie było tak, że nakleili swoją naklejkę i tyle.
Z pewnego źródła - zwykły ochroniarz nigdy nie zabroni Wam wejścia do sklepu tylko dlatego że odmawiacie zostawienia torby/plecaka czy reklamówki, będą Was tylko pilniej obserwować kamery - tak podobno większość firm ma to rozwiązane w regulaminie.
Zapytam przedstawiciela czy załatwi mi Defendera 220 za damke, torba wygląda fajnie
Niestety, problem własnego sprzętu w hipermarketach jest permanentny od lat, o czym i gazety piszą również:
http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,885...ermarketu.html
Sam miałem kiedyś analogiczną sytuację, chciałem w Saturnie sprawdzić obiektyw sklepowy na swoim body. Wpuścili wprawdzie, ale spisali wcześniej numer seryjny aparatu - w sumie kilkanaście minut biurokracji...
Przecież wszystkie obiektywy podaje sprzedawca i cały czas jest przy Tobie... także dla mnie to jednak nadgorliwość.
ja kupiłem Delta Premium 2 za 80zł i mieści mi się wszystko co mam w stopce + jakieś graty typu filtrów, ładowarek itd.
zgodze sie
mnie raz "ochroniarz zapytal sie co mam w "torbie foto"
po odpowiedzi ze "w torbie foto nosze akcesoria foto"
usmiechnal sie i odwrocil...
to jedyny przypadek kiedy ktos sie interesowal co wnosze "na sklep"
a co do torby....na to zgripowane 5d z zestawem nie malych sloikow
to defendery hamy beda ok, 200 czy 220 ..bo 180tka moze byc ciasna
A ja dostałem wczoraj w prezencie FOMEI PROFI POINT L:-D
Torba jest solidnie wykonana i myślę, że warta swej ceny. Jest naprawdę DUŻA. Powrzucałem swoje graty i chyba jednak jak na moje potrzeby jest zbyt duża:???: (coś mi się wydaje, że sprzedam ją na dniach). Tak czy inaczej polecam tą markę.
zrób jakieś zdjęcia ze sprzętem ;) Oglądałem ją na allegro i całkiem fajna- jak przybędzie kasy to ją kupie- bo w niektórych sytuacjach plecak jest mało poręczny.
Dzięki Panowie za wszystkie rady.
W MM niestety nic z gripem nie mają, a co do wniesienia sprzętu - w przyszłym tygodniu będę miał więcej czasu to spróbuje ich zaatakować raz jeszcze.
Ja mam następujący problem.
Obecnie mam Lowepro FastPack 250.
Wszystko w nim jest OK. Bardzo mi się podoba.
Sprawdza się w mieście i na krótsze wypady.
Niestety na dalsze wyprawy jest dla mnie za mały.
Cześć fotograficzna jest ok i taka mogłaby pozostać.
Problem mam z druga częścią, gdzie chciał bym włożyć więcej rzeczy.
Podsumowując szukam takiego FaskPack 250 , ale z większą komorą niefotograficzną.
Nie musi być części na laptop. Nawet lepiej jakby części na laptop nie było.
Macie jakieś propozycje ?
Saturn, pod tym względem jest najgorszy. Miałem kiedyś u nich kupić 40D z 10-20 od Sigmy i w sumie to bym to zrobił, ale że pani miła na moją prośbę o przymierzenie tego, co chcę za chwilę kupić odbąknęła "spadaj" i spojrzała jak na złodzieja, to sorry - więcej do nich nie pójdę nigdy ;)
Witam,
Stanąłem przed kupnem kabury na 30d + szkła ~wielkości tamron 17-50. Zastanawiam się czy wystarczy LOWEPRO REZO TLZ20, czy brać troszkę droższą i prawdopodobnie większa TopLoad Zoom 1. Chodzi o to żeby nic mi w środku nie latało, a dało się swobodnie wyciągać. Wytrzymałość też ważna; po zdjęciach wygląda, że Zoom 1 da więcej bezpieczeństwa. Jak to wygląda w praktyce?
polaro A tam, dylematy.... Po prosty idź do sklepu i weź jakąkolwiek kaburę....
Ja noszę sprzęt w torbie Canona, która w mieście doskonale się sprawdza. Zawsze możesz w 10 sekund zmienić obiektyw itp.
inaczej kupuj na wyrost,
chyba ze chcesz dwie, jedna mniejsza druga wiekszą
A ja szukam czegoś na mojego 450D z kitowym 18-55 oraz 55-250. Gdyby mi się tam jeszcze Nissin Di622 mieścił i jakaś butelka wody z boku czy w środku, to byłbym całkiem zadowolony.
Polecicie coś niedrogiego, a spełniającego takie warunki?
Witam.
Posiadam plecaczek Computrekker AW i parę gratów fotograficznych. Problem jest taki, że mi się już to wszystko powoli przestaje mieścić tam, więc powoli zaczynam się rozglądać za czymś przyszłościowym bardziej.
Byłbym wdzięczny za pomoc w znalezieniu czegoś, co mogłoby pomieścić:
- dwa duże korpusy (5d+grip / 1Ds) plus ewentualnie miejsce na jakiegoś analoga
- trzy zoom'y (17-40L, 24-70L i 70-200 4L lub 2,8L, jak zmienię)
- trzy-cztery większe stałki (tilt-shift 24L, 50L, 100/135L, pelenga w futerale)
- lampę systemową 430EX, jakbym się dorobił 580, to żeby nie było stresu
- laptopa 15". Więcej miejsca na 17" wskazane, może kiedyś mi odbije i wrócę do dużego ekranu w laptopie.
i który by miał
- miejsce na statyw
- dużą przegrodę, w której mógłbym pomieścić wszystkie ładowarki, jakiś dysk twardy i trochę mniejszych pierdół.
Mógłbym pójść i kupić po prostu większego Computrekkera, niemniej jednak zastanawiam się nad czymś od konkurencji, może będzie coś nieco tańszego u któregoś z producentów.
Plecak będzie bardzo ciężki po zapakowaniu, dlatego ważne jest dla mnie, żeby był wygodny, miał szerokie i miękkie paski i "oddychające" plecki.
Z góry dziękuję za pomoc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. Dobrze, jeśli w tej środkowej komorze zmieściłyby mi się 5D+grip z 24-70 z przypiętą normalnie osłoną (bydlak ma ze 20 centymetrów) i po drugiej stronie plecaka 1Ds z 50L z osłoną.
Poszukuję plecaka na wzór Lowepro Flipside 400 AW jednakże wyposażonego dodatkowo w komorę na notebook'a. Najlepiej gdyby ów konstrukcja była ze stajni Lowepro, jednakże nie jest to warunek absolutnie konieczny.
@_igi
rower aw II - najmniejszy, plecaczek
compurower wa - sredni taki na wypady jedno dniowe
rover plus wa - najwiekszy, mały kontener lub innaczej harhara, szelki ma spore ale zalerzy jak dla kogo wygodne
do tego dorabiasz sobie wkład typu Computrekkera/sahara na rzeszte,
tylko ze to bedzie warzyło > 15kg
to zostaje
rover aw II
cos ala dakine tez spore
i walizki p... tylko czy one maja kóła? bo jak nie to sobie nie wyobrażam sam tego ciagać
Czy ktoś posiada któryś z poniższych plecaków?
Lowepro Orion AW Convertible Backpack/Beltpack
Tamrac Aero Speed Pack 75 Backpack
Nie wiem, na co się zdecydować.. Kilka toreb Lowepro miałem w rękach, w miarę rozsądna jakość. Nie wiem jak z wykonaniem u Tamrac'a?
Witam, mam problem, nie wiem który zamówić plecak. Mam aparat 40D + Tamron 17-50 i Canon 7-300 IS USM. Chciałbym wyjmować ten zestaw (body ze spiętym tele) przez boczną kieszeń , w miarę szybko i bez problemu. Który plecak będzie lepszy ? pozdrawiam Andrzej
Obydwa będą dobre do tego żeby wyjąć przez boczną kieszeń. To slingshooty. Różnią się tylko wielkością. Do tego co wymieniłeś wystarczy 20-tka ale jak myślisz jeszcze coś dokupić z czasem to bierz 30-tkę. Mam i mieszczę w niej wszystko ze stopki.
zmierzyłem body z zapiętym teleobiektywem i ma od dekielka do końca body 22 cm, model Katy 20 ma w środku dokładnie 22 cm, czy przypadkiem nie będzie za ciasno a przez to będzie się źle wkładać ? z drugiej strony Kata 30 ma w środku 29.5 cm - czy w tym wypadku nie będzie za bardzo latać :) he, he - gdybam i gdybam i nie wiem co kupić :) A nie chiałbym też kupować jakiegoś olbrzyma aby mnie na rowerku nie przeważył :)
Jeśli ma 22 cm to nie będzie za ciasno ;) Co do 30tki to latać nie będzie bo jest możliwość pełnej zmiany komór w środku poprzez przepinanie wkładek. Co do wielkości 30tki to optycznie wydaje się nieduża (przynajmniej na mnie - 190cm) :)
A co powiesz o tym plecaku http://www.foto-tip.pl/sklep/plecak_...wy-p-1615.html
Trzykomorowy.
Dwie komory na aparat i obiektywy, a trzecia na laptopa.
Fajny, bo bardzo pojemny i nie drogi.
Pamiętam, że za taką sume to ja swoją torbę Lowepro kupiłam :|
Witam, jako użytkownik marki lowe pro, polecam szczerze Nova 3 AW,dla rewelacyjna podręczna torba, no i przede wszytkim co nie można jej zarzucić to wykonanie, gumowe wykonczenia, przegrody,pokrowiec All Weather Cover do ochrony przed piaskiem, kurzem, słońcem, deszczem, śniegiem. Mam od 2 lat i warto dołożyć do torby czy plecaka, bo jak by nie było nosimy w nich nasze "najdroższe" skarby:)
pozdrawiam
mój kamyczek do ogródka w czym nosić sprzęt :
:)
a co to jest ?
Naturalna ( w pełni torba " do noszenia sprzętu jak mniemam ;) !
Witam! Czy ktos sie moze orientuje, gdzie w Krakowie mozna pomacac i zakupic plecak Vanguard up-rise 43 lub tez 45?
Witam, szukam już od jakiegoś czasu jakiegoś futerału/torby na aparacik, lecz nic za bardzo nie mogę znaleźć ... Albo jakieś "szmaciaki" albo kosztują sporo.
Zależy mi na tym aby pomieścić body + kit 18-55, może za jakiś czas będzie coś pokroju 70-300. Do tego oczywiste akcesoria takie jak jakieś dodatkowa karta, zapasowy akumulatorek, coś do czyszczenia itd ... Nie chce jakiejś "wielkiej krowy". Ma to być nie zbyt duża, ale solidna torba. Miło by było gdyby mieściła się do zwykłego plecaka, ponieważ często przemieszczam się skuterem/motocyklem.
W Szczecinie Vanguardy są w MM więc może w Krakowie też
[QUOTE=matlog;834541]W Szczecinie Vanguardy są w MM więc może w Krakowie też
dzieki. niestety nie jestem z Krakowa, ale czesto przylatuje do Krk, czy ktorys z kolegow moglby potwierdzic informacje o vanguardach w MM w Krakowie?
Witam, od jakiegoś czasu szukam torby na sprzęt; EOS 350D+Kit, Canon EF 28-80, Canon EF 75-300 oraz akcesoria i okablowanie. Wolę trochę miejsca na zapas bo mam w planach kupno jeszcze jednego szkła i lubię mieć trochę (ale nie za dużo!) luzu. Jak na razie zastanawiam się nad Lowepro Nova 180 AW tylko czy nie będzie za duża? Ogólnie zastanawiem się nad resztą torb lowepro bo mam SlingShota 200 AW i jestem zadowolony z jakości
Torby na taki zestaw są na stoiskach foto w większych sklepach rtv agd, i Ty masz problem ze znalezieniem takiego małego produktu? Wolę nie myśleć jakbyś miał zakupić plecak na zaawansowany sprzęt. Poszukaj najpierw sam i potem pytaj jak masz dylemat np w wyborze.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Moja odpowiedź tyczy się posta adama2006.