Aparaty sprzedawane z dystrybucji Canon Polska maja oryginalną instrukcję po polsku. Tzn. jest gruuuuba książeczka.
Wersja do druku
Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tymi punktami?
Tzn według mnie punkty krzyżowe są najbardziej czułe więc dlaczego w opisie jest, że są przeznaczone do obiektywów 2,8 i jaśniejszych?
Przecież jeżeli jest najbardziej czuły to powinien współpracować z najciemniejszymi obiektywami.
I na odwrót z punktami poziomymi. Skoro są mało czułe to powinny wymagać najjaśniejszych obiektywów.
Witam
Często robię foty w sRAW'ach (50d) Jestem baardzo ciekawy jak się ma sprawa szumu małego pliku RAW do pliku standardowego. W moim 50d nie mam aż 22 megapiksli a wielkość foty z sRAW'a często okazuje się wystarczająca Stąd moje pytanie Czy szum jest dużo mniejszy? Może jakieś sampelki w słabym świetle...? Poważnie zastanawiam się nad kupnem nowej 5tki. Z tego co widzę jest to wielce prze masakrycznie dobry sprzęt ale z ciekawości... te małe RAW;)
Przepraszam, że wtrącę:
Jak w mk3 wygląda sprawa wizjera? Czytelne są nastawy aparatu czy nadal trzeba wytężać wzrok? Mnie mk2 przy dużym natężeniu światła doprowadzał do szału, zero widoczności, to już 50D na tym polu był cudem techniki... Czy któryś z posiadaczy może coś napisać na ten temat?
Dzięki!