Jasne że przeszkadzają samochody czy inne elementy tła - ale dla mnie jest to mniej istotne i całość wywarła na mnie dobre wrażenie. Pozdrawiam
Wersja do druku
Jasne że przeszkadzają samochody czy inne elementy tła - ale dla mnie jest to mniej istotne i całość wywarła na mnie dobre wrażenie. Pozdrawiam
te tekstury sa strasznie nie fajne :(
Dla mnie są fajne, dla tego używam.
Jak zwykle prezentujesz dobry poziom, dlatego odniosę się tylko do oceny wad:
223. Rozciągnięte brzegi kadru zbytnio zwracają moją uwagę, nie dość że zbeczkowani ludzie to jeszcze ten z lewej wygląda jakby spał lub siedział w barze nad piwem, a ten z prawej w ogóle nie pasuje do wystroju całości.
do 227. pasowałoby dodać jeszcze jakieś ujęcie bo wyskoczyło jak filip z konopii i nie ma przed i po żadnej ciągłości...
228. Już opisane
229. Fajne ale za bardzo leci w bok (wg mnie)
P.S.
Podoba mi się pomysł wykorzystania fisha w 230.
do ciebie nie piję, sam nic nie piję, od pewnego czasu dla mnie liczy się ogólny odbiór i jesli mi sie nie podoba to piszę, jesli się podoba to też piszę. Tu akurat ogólnie jest fajnie i małe błędy nie są aż tak istotne. Pewnie że do części można się czepić - zwłaszcza gdy autor wystawia pod krytykę pojedyncze prace. Może głupoty gadam, bo po 16h dziennie obrabiam, obrabiam, obrabiam i ob(d)robić się nie mogę i może to zmęczenie...:(??
Ogólnie pank nie jest żle lecz dla kogoś robiącego i oglądającego na co dzień śłubniaki przydałoby się coś innego, wyjątkowego.
I u pozostaje odwieczne pytanie czy te zdjęcia mają się nam-użytkownikom forum podobać. Jeśli tak to czy autorzy ślubniaków prezentujący je tutaj specjalnie tak selekcjonują "pod forum", bo powinni (wybierać ujęcia te bardziej artystyczne z tych 'bardziej odwalających robotę') ?
Czy też mają się zleceniodawcom podobać, bo jeśli tak to użytkownicy forum (tym bardziej 'konkurencja' ) właściwie nic do gadania nie mają :twisted: , bo jak odebrane i zapłacone bez reklamacji to znaczy że spełniły swoje zadanie i autor powinien być zadowolony, bez szukania dodatkowego poklasku.
Tu nie chodzi o szukanie poklasku tylko skonfrontowanie swoich prac z innymi fotografami. Ktoś kto temacie siedzi trochę bardziej niż niedzielny pstrykacz może zwrócić uwagę na kilka istotnych szczegółów które klientowi umkną ale zadbanie o nie sprawi że zdjęcia będą się mu jeszcze bardziej podobały.
Nic z tego. Nikt nie zwrócił na nie uwagi.:grin: