Niezła reklama ten wątek(sam z niej skorzystałem) ;) i z przyjemnościa dołączam do rzeszy zadowolonych klientów. Kompetencja i rzetelność na najwyższym poziomie!
Wersja do druku
Niezła reklama ten wątek(sam z niej skorzystałem) ;) i z przyjemnościa dołączam do rzeszy zadowolonych klientów. Kompetencja i rzetelność na najwyższym poziomie!
Ja ponad miesiąc temu wysłałem zapytanie o Canona 10-22, czy będzie możliwość jego sprowadzenia. Odpowiedzi do dziś nie uzyskałem, ale może to wina tego, że sprzedawca miał jakiś epizod związany z pobytem w szpitalu, bo ktoś tutaj wcześniej o tym wspominał. All in all, obiektyw kupiłem gdzie indziej...
Fajny jest :) nie powiem - szybko, cicho, szeroko. Jednak chyba bardziej mi zależy na pełnej klatce, którą muszę w jakiś sposób sfinansować. No chyba, że odpuszczę sobie pełną klatkę na rzecz dodatkowych szkieł ;).
sprzedaż sprzedażą. liczy się też obsługa po sprzedaży
...
i tu muszę powiedzieć, że jestem Bardzo zadowolony.
padła mi migawka w 40D przy przebiegu 30k.
serwis wymienił - na inną o przebiegu 19k .....
długo trwała walka z serwisem ale Towers wytargował dodatkowe 6mcy gwarancji za te naprawę.
czapki z głów.
W związku z tym, że i pogoda lepsza się niedawno zrobiła, to zacząłem bardziej używać swój sprzęt.
No i niestety pojawił się "drobny" problem. 5d2+50/1.4 z bliska ostrzył idealnie. Niestety, powyżej 3-4 metrów pojawiał się ogromny FF (ok. pół metra).
Od kupna zestawu minęło już ponad pół roku, ale napisałem maila do Towersa.
Następnego dnia oddzwonił prosząc o przesłanie rawów z odległości 1,2, 5 metrów. Tak też uczyniłem.
Po 2 dniach Towers zadzwonił proponując wymianę szkła na nowe. Warunkiem było poczekanie około 10 dni.
Obiektyw wysłałem w poniedziałek. We wtorek rano telefon - szkło dotarło, wszystko ok.
W piątek - do drzwi dzwoni kurier z nowym szkłem (a miałem czekać 10 dni).
Radość nie trwała długo - problem identyczny.
W związku z tym, że było już dosyć późno, to zadzwoniłem w sobotę rano. Towers zaproponował, abym mu wysłał aparat z obiektywem. Ja wolałem jednak za kilka dni przyjechać osobiście (szybciej, sprawniej i bezpieczniej dla sprzętu).
We wtorek stawiłem się w Krotoszynie. Towersa jeszcze nie było, ale pracownica zaproponowała kawę. Po niedługim czasie przyjechał Towers, a później małżonka.
Kilka pierwszych strzałów pokazało, że problem jest. Podpięliśmy 35/2 - ostrzyła idealnie. To samo 85/1.8. Akurat na magazynie były jeszcze 2 sztuki 50/1.4. Jedna trafiała lepiej niż poprzednie, druga natomiast bezbłędnie.
Sprzęt został wymieniony i działa wyśmienicie.
Przy okazji podpiąłem też Ciamcianga 14/2.8 :mrgreen:
Moje wnioski. Dobrego sprzedawcę poznaje się nie wtedy, gdy jest wszystko ok, lecz gdy pojawiają się problemy. Jak widać Towers go rozwiązał bardzo sprawnie i z zaangażowaniem.
Kontakt mailowy i telefoniczny - świetny.
Kontakt osobisty - jeszcze lepszy.
Jeszcze raz polecam.
PS. na foto-ivy.pl ceny są trochę niższe niż na alledrogo :wink:
MC_ jak ja Ci zazdroszczę... zdrowego rozsądku w wyborze sprzedawcy.
Kilka razy kupowałam u Towersa i zawsze było super. Raz zdażyła mi się wymiana szkła po kilku tygodniach . I absolutnie żadnych problemów - "Skoro z puszką nie gra, wymienimy..." - usłyszałam.
2 maja kupiłam nowe 35L, u kogoś innego - bo taniej było :evil:.
Efekt jest taki, że mam kompletnie walnięte szkło, kilkaset km więcej na liczniku (żeby sprawdzić szkło na innych puchach), źle wypisany niemiecki paragon i o czymś takim jak wymiana czy zwrot, sprzedawca nie chce słyszeć, pomimo że informowałam go o problemach już po 2-3 dniach od zakupu.
Szkoda, że ja do takich wniosków musiałam dojść ... tracąc czas, pieniądze i nerwy.