Odp: [atsf] Wolni jak ptaki!
oj to był żart, dotyczący AF
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
oj to był żart, dotyczący AF
Jeżeli chodzi o żarty, to one się R7 cały czas trzymają. Powiedziałbym nawet, że sobie ze mną w ptaka leci :mrgreen:
Nie wiem, co spowodowało lawinowy wzrost zainteresowania tym wątkiem (ca 20 tys. wyświetleń w 4 dni) odkąd wstawiłem zdjęcia z zespołami folklorystycznymi- czy same zdjęcia, czy R7, czy dyskusje na jego temat?
Jak już nadmieniłem, wszystkie zdjęcia są zmniejszone, aby poprawić ich jakość. Jeżeli jest zainteresowanie zobaczeniem zdjęć w pełnej rozdziałce (po wykadrowaniu), to proszę podać ich numery, a wstawię, bo rzeczywistość wtedy może się mocno zmienić ;)
Każde zdjęcie ma EXIF i DPP pokazuje aktywny punkt AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Nie wiem, co spowodowało lawinowy wzrost zainteresowania tym wątkiem (ca 20 tys. wyświetleń w 4 dni)
obstawiam jakis atak botow. z ciekawosci sprawddzilem swoj niedawny i krotki watek:
https://www.canon-board.info/threads...wanie-swiatlem
5 postow, 26 732 wyswietlen.
malo realne, ze wyklikane przez userow.
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
No dobra, ale booty coś robią, coś wpisują, a tu niczego takiego nie ma, a w chwili, gdy to piszę, zagląda tu 86 osób, podczas gdy do innych wątków albo nikt, albo 3-5 osób.
niekoniecznie musza cos wpisywac, wystarczy guglowski monitoring ruchu np.
Cytat:
Zamieszczone przez
mazeno
niekoniecznie musza cos wpisywac, wystarczy guglowski monitoring ruchu np.
A co to za monitoring ruchu, skoro on sam robi ruch, którego normalnie nie ma? Sztuczne obciążenie serwera?
A nawet nie obciążenie serwera, bo w całym dziale jest 114 przeglądających, w tym aż 86 w tym wątku, a w pozostałych działach prawie nikogo nie ma, albo po parę osób na krzyż.
no fakt, z tym monitoringiem to chyba glupote napisalem.
ale nie sadze tez, zeby taki ruch zrobilo kilkudziesieciu (?, tak realnie) aktywnych userow.
a juz na pewno nie w tym moim watku, o ktorym wczesniej pisalem.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
- Wszystkie zdjęcia po wyprostowaniu i przycięciu zmniejszyłem do rozmiarów 8 Mp ze względu na szumy, nieostrości i brak potrzeby ładowania wielkich zdjęć, bo i tak są duże.
- Wykonałem R7 prawie 5000 zdjęć.
. Wrzuciłeś tylko ponad 2 tysiące zdjęć, dlaczego nie wszystkie 5 tysięcy? Dawno się wypisałem z subskrybcji tego wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Nie wiem, co spowodowało lawinowy wzrost zainteresowania tym wątkiem (ca 20 tys. wyświetleń w 4 dni) odkąd wstawiłem zdjęcia z zespołami folklorystycznymi- czy same zdjęcia, czy R7, czy dyskusje na jego temat?.
Niestety to są chyba ataki. Bywa, że powodują brak dostępu do bazy, jak np w tej chwili do nikoniarzy i kilka dni temu do olyclubu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
. Wrzuciłeś tylko ponad 2 tysiące zdjęć, dlaczego nie wszystkie 5 tysięcy? Dawno się wypisałem z subskrybcji tego wątku.
Aha - jest ustawiony limit przestrzeni dyskowej na usera, dziwne, że jeszcze go nie wyczerpałeś.
Niestety to są chyba ataki. Bywa, że powodują brak dostępu do bazy, jak np w tej chwili do nikoniarzy i kilka dni temu do olyclubu.
No, to jak wyczerpię limit, to ja też sobie odpocznę :mrgreen: