Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Z psiakiem fakt, ale na facebooku tego pełno z tak przerobionymi "magicznymi" tłami, że głowa boli. Tu wydaje się tło być naturalne (czyt. nie idealne, jak na FB). Na FB jak sugeruje mi takie "magiczne" zdjęcia psiaków, to odnoszę wrażenie, że fotografikowie, którzy robią zdjęcia psom tak naprawdę wystarczy, że zrobią zdjęcie swojemu ulubieńcowi nawet w domu (byle światło jakoś fajnie oświetlało ciemne oczy załóżmy), a tło i tak sobie dorobią :). Zawsze są tam jakieś płatki śniegu, spadające jesienne liście itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Baja :) Lubię takie kadry z takim rozmyciem i jeszcze światełkiem :)
Dzięki! To tak, jak ja. I prawda, że crop też potrafi ładnie malować?:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Z psiakiem fakt, ale na facebooku tego pełno z tak przerobionymi "magicznymi" tłami, że głowa boli. Tu wydaje się tło być naturalne (czyt. nie idealne, jak na FB). Na FB jak sugeruje mi takie "magiczne" zdjęcia psiaków, to odnoszę wrażenie, że fotografikowie, którzy robią zdjęcia psom tak naprawdę wystarczy, że zrobią zdjęcie swojemu ulubieńcowi nawet w domu (byle światło jakoś fajnie oświetlało ciemne oczy załóżmy), a tło i tak sobie dorobią :). Zawsze są tam jakieś płatki śniegu, spadające jesienne liście itp.
Masz rację, że bardzo dużo fot psów (zresztą nie tylko psów) jest tak robionych. Też mnie to wkurza, ale większość ludzi, tych niefotograficznych, nie widzi tego, co my. Dla mnie tam po prostu bije sztucznością. A już te płatki śniegu są tak nienaturalne i obleśne, że masakra. Zgadzam się z Tobą.
Tutaj rozmycie w 100% naturalne, światło i model też. Jedne, co dodałem w obróbce, poza ustawieniem balansu, nasycenia, itp., to dość mocna winieta. To już kwestia gustu, mi tutaj pasowała. Cała reszta to zasługa plastyki 85/1.2@1.2.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Dzięki! To tak, jak ja. I prawda, że crop też potrafi ładnie malować?:)
Myślę, że to bardziej zasługa szkła niż samego aparatu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Myślę, że to bardziej zasługa szkła niż samego aparatu :)
Ja też tak myślę:D
Co nie zmienia faktu że nie jest tak, jak niektórzy twierdzą i wręcz bronią tej tezy, jak niepodległości, że obojętnie czego by się do cropa nie podpięło, to obrazek i tak będzie do bani. I w żadnym wypadku nie mam tutaj na myśli Ciebie, ale to chyba oczywiste dla nas obydwóch;)
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Ja też tak myślę:D
Co nie zmienia faktu że nie jest tak, jak niektórzy twierdzą i wręcz bronią tej tezy, jak niepodległości, że obojętnie czego by się do cropa nie podpięło, to obrazek i tak będzie do bani. I w żadnym wypadku nie mam tutaj na myśli Ciebie, ale to chyba oczywiste dla nas obydwóch;)
Jasne szkło zawsze da fajny efekt :)
Jakby nie patrzeć to przemysł filmowy oparty o 35mm to crop.
1 załącznik(ów)
Tala tu cisza, to jeszcze jedno. Może czas pomyśleć o jakiejś psiej galerii?;)
Załącznik 19163
przecież była chyba...
a nie, nie było, koty za to są :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Tala tu cisza, to jeszcze jedno. Może czas pomyśleć o jakiejś psiej galerii?;)
Załącznik 19163
Super. Jak chcesz to zakładają psią galerię. Ja niestety psa nie posiadam, ale lubię i lubię oglądać jak zdjęcia fajne.