Może być na wynos? Bo ja za kółkiem...:-D
Wersja do druku
Może być na wynos? Bo ja za kółkiem...:-D
Szkoda, że niestety odpadam - nie zdążyłabym do pracy...
Niestety nie dam rady, bo jednak praca wygrała starcie :/ Może innym razem się przyłączę.
Udanej imprezy :-)
No to tym razem ja jeszcze dołączę :) W końcu termin, który pasi (bo ja z tych co to nie-normalnie tyrają w łikendy). Do zobaczenia!
Witam, mam na imie Marek i bede w Krakowie teraz przez kilka miesiecy. Chetnie wyjde na nastepne spotkanie z lokalnymi fotografami. ;)
pozdr.
Dziękuję za poranne spotkanie. Jak znajdę trochę czasu wieczorem to przeglądnę efekty i coś postaram się wrzucić.
Jest ktoś chętny na jutrzejszą Pieskową Skałę/Ojców?
Dzisiejszy poranek:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
zięki za udany poranek :)
W załączeniu kilka moich pstryków, niestety z braku czasu surowych, czyli bez obróbki.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ooooopsss, cuś niewyjszło :(
ale pięknie było... a ja nie wiem, czy budzik nie dzwonił, czy go wyłączyłam przez sen, dość, że się obudziłam ok 5.30, zamiast o 4tej :(
To i tak miałaś jeszcze pół godziny do spotkania. A biorąc po uwagę małe spóźnienie niektórych uczestników nawet 45 minut :)
Jak pisałem wcześniej wybieram się rano do Pieskowej Skały, na razie są dwie osoby, ja i piezak. Jakby ktoś chciał dołączyć to zapraszam, spotykamy się o 5:30 - 5:40 koło sklepu Lewiatan na ulicy Radzikowskiego (za stacją BP przy Rondzie Ofiar Katynia) lub na stacji Orlen przy drodze wyjazdowej na Olkusz. Powrót planujemy trochę po 9:00. Proszę o wiadomość SMSem czy mamy czekać na kogoś, nr 605 898985, albo o telefon rano byle nie przed 5:00 :)
zanim bym się zebrała i dojechała (godzina prawie autobusem), to... :(
no i jestem zła sama na się, bo z reguły nigdy nie zasypiam :-P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja bym chętnie pojechała, obiecuję się nie spóźnić, tylko muszę poszukać dojazdu na tego Radzikowskiego, tylko zupełnie nie wiem, gdzie jest Lewiatan w tamtej okolicy :( i nie mam nr telefonu :(
ok, stację BP znalazłam :) powinnam dotrzeć na ok 5.30
o ile oczywiście mogę liczyć na miejsce w transporcie, bo ja niezmotoryzowana... i nie wiem czemu nie mogę edytować postu :/
a nr telefonu mi się nie wyświetla :(
Robert Dy: super fotki. Najbardziej podobają mi się: 1,7,8,9. Super kolorystyka. Spadający liść też jest ekstra.
Czekam na więcej prac pozostałych uczestników pleneru :)
Jest extra, bo fachowo przymuszony do spadania ;)
Już chyba wiem w czym rzecz z tymi linkami do fotek, poprawię wieczorem jak będę w domu. Tylko że podobnie jak nessuno coś mój post nie pozwala się ponownie edytować. Porobiło się coś, czy tak ma być?
Wawel wyszedł fantastycznie. Ze statywu czy było wystarczająco dużo światła? I z którego miejsca pstrykane?
Mam praktycznie identyczne zdjęcie więc mogę odpowiedzieć. Robione ze statywu, miejsce to ul. Piastowska przy Błoniach.
Robert, oprócz Wawelu to najbardziej podobają mi się 2,8,10,11.
Kilka moich, Wawelu nie będę wstawiał :)
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.
Jeżdżę Piastowską codziennie, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć miejsca z którego można tam pstryknąć fotkę Wawelu. Pomyliłeś nazwę ulicy czy ze mną coś nie tak? :).
Dobra, nie ważne. Zamgliło mnie maksymalnie. Już wiem gdzie staliście ;).
Chyba nic nie pomyliłem :)
http://www.zumi.pl/,,,19.90298,50.06...intY=50.061344
Jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego porannego wypadu do Pieskowej Skały
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
No to jeszcze raz próbuję upchnąć tu swoje pstryki
1. 2. 3. 4.
5. 6. 7.
Uff, mam nadzieję, że tym razem wejdzie.
A czy ktoś może potrafi wyjaśnić, dlaczego nie można powtórnie edytować woich postów? Chyba kiedyś taka funkacja była...
Była, ale została zlikwidowana.
1
http://lh3.ggpht.com/_rGD_Dkh2wCE/TM...Y/IMG_7201.jpg
2
http://lh3.ggpht.com/_rGD_Dkh2wCE/TM...2/IMG_7172.jpg
3
http://lh4.ggpht.com/_rGD_Dkh2wCE/TM...8/IMG_7211.jpg
4
http://lh3.ggpht.com/_rGD_Dkh2wCE/TM...s/IMG_7229.jpg
5
http://lh3.ggpht.com/_rGD_Dkh2wCE/TM...M/IMG_7239.jpg
1
2
3
4
5
Prosze o usunięcie postu powyżej.
Poćwicz wklejanie zdjęć :)
Piątka wyszła super, ale za 3 będziesz wisiał :twisted: :-D
zdjęcia z Decjusza wszystkie fajne, piękne kolory...
dzięki za plenerek wczorajszy ;)
Paweł 1, 4 i 9 mi się najbardziej :)
a ja za drugie następnym razem biorę moją 400tkę :D ostatnie tęczowe sobie pożyczę, dobrze? :)
PawełB zapomniałem o braku edycji....
parę moich z Pieskowej Skały:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
dzięki za użyczenie szerokiego :)
no super... nawklejałam się i nie widać :/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość.
O był plener w Pieskowej skale. Fajne zdjęcia.
PawelB -super kolory 1 i 9 z Pieskowej Skały
Elisabeth – 11 bardzo fajna
piezak – 5 podoba mi się pomimo przepałki
nessuno – 4, 5 i 10 cudowne :), i pięknie pomalowane niebo w 11
Witam serdecznie.
Czy początkujący ma szansę na zabranie się z Państwem w plener ? Jak się uczyć to tylko od najlepszych prawda ? ;) Tak więc bardzo chętnie przy najbliższej okazji zabiorę się jeśli tylko nie będą sprawiały Wam problemu głupie pytania początkującego ;)
Proponuję o godzinie 21:30?
Ja bardzo chętnie przyjdę na takie spotkanie choć nie ukrywam, że właśnie największy problem mam ze zdjęciami przy kiepskim oświetleniu :( Do tego jeszcze brak lampy :( Plusem jednak jest to, że zawsze czegoś nowego się naucze :)
Myślę ,że statyw będzie niezbędny.
Czekam na statyw od zeszłego piątku i ..... doczekać się nie mogę. Jeśli dziś do 14 go nie będzie to z poniedziałku nici bo z ręki nie będę pstrykał :(
Kupiłem taki statyw :
Statyw 199cm TR-580AN
Ma go znajomy i wydaje mi się bardzo solidny. Kosztował mnie 75 zł + 12 zł przesyła. Niestety jeszcze nie doszedł :(
Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.
Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
ja tam idę bez statywu, będzie dużo światełek... i ISO szumiące :D
To jest dobre: Maksymalny udźwig - 20 kg(przy złożonych nogach) :mrgreen: A przy rozłożonych :confused:
IMHO wywaliłeś kasę w błoto, bo co tanie to drogie.
Już kiedyś oglądaliśmy na spocie jak taki wynalazek poleciał na glebę z 50D.
Jakiegoś Velbona trzeba było kupić (jedynie cena x3).
Przy rozłożonych nogach powinien utrzymać aparat i powieszoną torbę :D Narazie musi mi to wystarczyć. Finansowo nie stać mnie na zakup aparatu i całego osprzętu w jednej chwili. Niestety. Przyjdzie czas że zmienie statyw, dokupię lampe i całą resztę. Pojawie się wiec w poniedziałek skoro Nessuno będzie bez statywu - to będe miał okazję dużo się nauczyć :)
A będziesz miał kasę na wymianę aparatu jak Ci glebnie razem ze statywem? Juz widzieliśmy na którymś plenerze. Na szczęście w tamronie 17-50/2.8 poszła tylko osłona i jej mocowanie. Szczęście że była założona. Ja już się nauczyłem że jak ktoś chce coś taniego i dobrego to najpierw kupuje tanie a potem dobre...
Hoho, plenerek w czasie kiedy wreszcie mogę iść.. Z chęcią się pojawię w poniedziałkowy wieczór. Kto idzie? Robert proponował 21:30...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
Ktoś jeszcze?
canis_lupus to powiedz/napisz prosze jaki statyw mógłbyś mi polecić ? Znajdzie się coś godnego uwagi do powiedzmy 200 zł ? I jeszcze jedno - używa ktoś filtra polaryzacyjnego ? Zastanawiam się nad zakupem takiego - tym bardziej, że zbliża się zima i słonko będzie ostro raziło po oczkach. Wiem, że nie warto kupować takich za 50 zł. Widziałem też test filtrów gdzie różnice w stosunku cena/jakość między pierwszymi 5 miejscami są kolosalne.
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
6.Elisabeth
canis, canis, skoro żona idzie...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis_lupus
6. Elisabeth
WhiteWolf: do 300zł kupisz Velbona Sherpę. Raczej nic lepszego w tej klasie cenowej nie znajdziesz. Ale ja mogę sie nie znać. A niektórzy i na Sherpę narzekają.
Witam po długiej przerwie. Jak dobrze pójdzie, uda mi się z wami wyskoczyć. Gdzie zbiórka?
W temacie statywów. Miałem taki jaki zamówiłeś - kupiony jeszcze pod kompakt. Z lustrzanką entry-level i kitem jeszcze sobie jakoś radził, ale obecnego canona mocowałem na nim tylko w przypadku wyższej konieczności, cały czas asekurując. Od niedawna posiadam Vanguarda, i różnica jest masakryczna. Szczerze mówiąc zastanawiam się mimo wszystko, czy go brać - wiadomo, przydaje się, ale wysokie ISO daje radę, a statyw mocno ogranicza mobilność. Zobaczymy, pomyślę jak to będzie...