Mam pytanko. Czy jest jakaś oprawka na żarówki z regulacją natężenia światła? Czy może takie świecenie może być tylko na pełnej mocy, a żeby regulować trzeba mieć lampy studyjne?
Wersja do druku
Mam pytanko. Czy jest jakaś oprawka na żarówki z regulacją natężenia światła? Czy może takie świecenie może być tylko na pełnej mocy, a żeby regulować trzeba mieć lampy studyjne?
Jakaś alternatywa dla Quantuum Dual Power taniej od Elinchrom Ranger Quadra czy nic?
Jak masz lampy to może zasilacz (generator, przetwornica) akumulatorowy dający "gniazdko sieciowe"?
Lampy z możliwością pracy z sieci albo z własnego zasilacza akumulatorowego - Powerlux VT-200P/300P/400P.
Inna możliwość to np. Jinbei Discovery (bardziej podobny do Quadry, moc 600 albo 1200Ws, można dokupić głowice ringflash).
A czy jinbei to nie chińczyk pokroju quantuuma?
Mam zestaw Jinbei tyle ze nie Discovery a RD 600WS. Mam też ring. Za tą cenę mogę smiało polecić.
Mam również problem z wyborem dalszej drogi rozbudowy systemu oświetlenia reporterskigo. Posiadam 2 lampy Canon Speedlight 580EX II z podpiętymi PocketWizardami FlexTT5 , a więc mogę korzystać z dobrodziejstwa trybu HSS. Niestety przy dodaniu softboxu robi się problem przy robieniu zdjęć pod ostre światło.I teraz moje pytanie ,czy dalej iść w lampy Canon Speedlight 580EX II z PocketWizardem FlexTT5 i dalej korzystać z trybu HSS czy dodatkowo zakupić zestaw DISCOVERY 600 Jinbei.
Żeby nie zakładać osobnego wątka zapytam tutaj: czy znacie jakąś stronę gdzie będę mógł zobaczyć jakie efekty można uzyskać na poszczególnych modyfikatorach (softbox, parasolka, beauty dish itp)?
Dzięki. Mam jeszcze pytanie w jaki sposób można uzyskać efekt jak na poniższym zdjęciu? Mam zamiar kupić dwie lampy i nie wiem jakie modyfikatory wybrać.
--- Kolejny post ---
--- Kolejny post ---
http://tinypic.com/view.php?pic=ekhs08&s=5