Odp: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Bo ma firme obowiazuja inne przepisy i przyjecie zwrotu to tylko dobra wola, a nie obowiazek.
Już kilka razy kupiłem niesprawny towar. Więcej razy nie dam się oszukać. Może to tak właśnie wygląda, oo patrz firma kupuje, pozbędziemy się tego co wszyscy nam zwracali.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Dlatego ludzie sie schytrzyli - kupuja na paragon, a o fakture prosza po kilku dniach gdy stwierdza ze nie chca oddac. Do tego kseruja paragony przed odeslaniem oryginalu, aby miec 2 lata niezgodnosci towaru z umowa - malo ktory sklep sprawdza czy dany egzemplarz byl kupiony na fakture gdy dostaja zlecenie reklamacyjne z kopia paragonu
Takie kombinowanie ;)
Co do tytułowych szkieł, jest sklep w Krakowie, w którym, można kupić i bez problemu wymienić na inny egzemplarz gdyby było coś nie tak (nawet kupując na firmę). Co ciekawe raz mi się posypało jakieś szkło w ciągu nie pamiętam może 2 tygodni, dostałem od razu nowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Już kilka razy kupiłem niesprawny towar. Więcej razy nie dam się oszukać.
/ciach/
Takie kombinowanie ;)
O, jaki ładny dualizm :mrgreen:
O, nawet Pan moderator dołączył się do OT ;)
To jeszcze tak dodam, że nie mam zamiaru kombinować w wyżej wymieniony sposób.
Jak towar zepsuje się nam np po roku, trudno tu winić sklep i lecieć do nich z kopią paragonu, co innego jak towar jest nowy nie używany, a sklep odsyła do serwisu w którym naprawa trwa i trwa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Dlatego ludzie sie schytrzyli - kupuja na paragon, a o fakture prosza po kilku dniach gdy stwierdza ze nie chca oddac. Do tego kseruja paragony przed odeslaniem oryginalu, aby miec 2 lata niezgodnosci towaru z umowa - malo ktory sklep sprawdza czy dany egzemplarz byl kupiony na fakture gdy dostaja zlecenie reklamacyjne z kopia paragonu ;)
Cp Ty piszesz?! to kupujący też oszukują?, a ja myślałem, że tylko sprzedający... :)
Ponoć af w 85LII celny, a w usm szybki (srodkowy 5d2) ...
Reikan FoCal Online Camera Information ToolReikan FoCal Automatic Lens Calibration Software
hmm na 5d3 85L myli się bardziej?
Szkoda, że tak mała liczba body i szkieł. Ludzie kupujta program:mrgreen:
Nie muszę kupować na fakturę ale mogę ten paragon w okresie 1 miesiąca kalendarzowego wymienić na fakturę . Sprzedawca ma obowiązek wymienić a po miesiącu jak chce.A co ja zrobię z tym paragonem w tym czasie to moja sprawa a nie sprzedawcy mogę skserowanymi tapetować ściany. A co wolno mi. :D
Cytat:
Zamieszczone przez
szunaj60
Nie muszę kupować na fakturę ale mogę ten paragon w okresie 1 miesiąca kalendarzowego wymienić na fakturę .
Jakiego znowu miesiąca?
PS. Proponuję przenieść OT w inne miejsce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Jakiego znowu miesiąca?
PS. Proponuję przenieść OT w inne miejsce.
no to ile wg. Ciebie? jak Ty to stosujesz?
bo z tego tekstu Gazety Podatkowej wynika (jeśli dobrze zrozumiałem, to jesli w chwili sprzedaży okresle sie jako vatowiec, a mimo to poprosze o paragon, to nie mam określonego czasu kiedy mogę wystapic o fakture, a sprzedawca ma mi ja wystawic do 7 dni od chwili zazadanie takowej)
Wystawienie faktury VAT na podstawie paragonu fiskalnego - Biznes w INTERIA.PL - notowania giełdowe, nieruchomości
i jeszcze jeden tekst
http://lexplay.pl/artykul/Prawo-Poda...ry-do-paragonu
wiem, że nie wszystko co jest napisane w necie jest "prawdą ojawiną" ale nie jest nia także wszystko to, co nam klientom mówią sprzedawcy w tym i Cichy (sorry bardzo, ale tak to wygląda)
7 dni od dostarczenia/ odebrania sprzętu, nie wg mnie tylko według ordynacji podatkowej, choć interpretacje przepisów faktycznie są różne:
VAT.pl: Wystawienie faktury na podstawie paragonu - komentarz VAT Interpretacje
szkło doszło :) ciężkie, fajne, witam w klubie :)
sampelki z ręki, ISO 800, zmniejszone do 3000x2000
waga sampli po 3 mega każdy - jak ktos nie chce nie otwierać
1.2 :
http://img812.imageshack.us/img812/2919/33193292.jpg
2.0 :
http://img203.imageshack.us/img203/9692/43560820.jpg
ze zdjęć wynika że mam niemal pół roku na spicie Mirindy :mrgreen: i że trzeba opróżnić słoikową popielniczkę :oops: