Warsztaty, propozycja, kolejny termin
Spotkaliśmy się dobrych kilka razy i mam nadzieję, że dla większości z Was spotkania- warsztaty były nowym cennym doświadczeniem fotograficznym. Sądząc po liczbie odwiedzin tego wątku zainteresowanie tego typu spotkaniami jak i nabywaniem fotograficznej wiedzy jest naprawdę spore i na pewno przerosło moje najśmielsze oczekiwania. W zasadzie od pierwszego spotkania zastanawiałem się czy nie uhonorować uczestników spotkań jakimś dyplomem czy świadectwem odbycia czy może raczej ukończenia takich warsztatów. Ale wydaje mi się, że dla większości uczestników najwspanialszym trofeum nie są dyplomy lecz same zdjęcia. Idąc dalej tym tropem zastanawiam się czy nie powinienem poczynić odpowiednich kroków mających na celu umożliwienie wykonywania lepszych zdjęć. Mam na myśli jakąś legitymację, która określała by status jej posiadacza, jego zdjęcie oraz wyraźny napis proszący odnośne władze o ułatwienie wykonywanie zdjęć. Wszystko byłoby poparte odpowiednią pieczęcią i zafoliowane z odniesieniem do czasopisma Lustrzanka. Oczywiście, że dokument taki nie załatwi wejścia na mecze Euro ale może być pomocny w innych bardziej lokalnych imprezach. Ale oczywiście nie wiem czy komuś do czegokolwiek coś takiego byłoby potrzebne. Jeśli tak to proszę o dwa słowa na forum a jeśli będzie zainteresowanie to przedstawię kolejne propozycje.
Jako, ze pogoda sprzyja raczej fotografowaniu w plenerze postanowiłem nieco ograniczyć ilość spotkań w miesiącu, przynajmniej do jesieni. Proponuję termin 28 05 środa godzina 17. Tematem spotkania byłby Akt/Body painting. Na spotkaniu moglibyśmy omówić też jak pewne elementy będące stałą ozdobą modelki ( kolczyki ) wykorzystać jako atut wykonywanych zdjęć. Ze względu na dodatkowy koszt malowania ciała modelki i obecność odpowiedniej osoby w celu ewentualnych poprawek cena spotkania wynosi 150 zł. Zapraszam!