Pooglądałem te sample, nie wiem, jak u Was, ale u mnie na iso>800 jest sraczka na ekranie. No za kupę 3000 $ bym na pewno nie dał.
Wersja do druku
Pooglądałem te sample, nie wiem, jak u Was, ale u mnie na iso>800 jest sraczka na ekranie. No za kupę 3000 $ bym na pewno nie dał.
na imaging resources sa studyjne fotki. troche lepiej wygladaja. nadal nie ma szalu ale w stosunku do dpreview jest postep
Po samplach na dpreview lekkie rozczarowanie .. lekkie, bo tylko za $3000.
coz....sony sraczka....canon sie piesci jak dzieciak w piasku....na rynku tylko nikon ma hard copy swoich puszek....pokazalby c jakies konkrety to wiedzialbym czy kupowac nikona czy nie;)
no niestety kiszka straszna, i Nikon może tez z tego powodu mieć kłopoty zD3x. W zasadzie jedynym pozytywem jest to, że przez rok wywierali na C presję i może go tym trochę zmobilizowali. No może drugim jest to, że co prawda ciągle drogo, ale FF staje się standardem. Jak spadnie o 1000$ to będzie przełom. Ta puszka może tego dokonać bardzo szybko ;)
nie no... czekam az dpreview napisze, ze wbrew ich przekonaniu, to jednak okazalo sie przedprodukcyjne body :lol: :lol:
Nawet pomijając matrycę, to puszka bardzo dziwna. Ogromna rozdzielczość, stabilizacja matrycy (btw, ciekawe jak z winietowaniem), fullfrejm, ciekawa guzikologia itd. A jednocześnie taki sobie AF, minimum informacji w wizjerze i na lcd...
http://www.luminous-landscape.com/re.../a900-nr.shtml
podpis pod zdjęciem 135.18 @f4 wyjaśnia wiele
Jakoś cudów w tym aparacie nie widać. Jedynie to ze jet tanim zamiennikiem 1ds i tyle. Po matrycy spodziewałem sie więcej. Zobaczymy co będzie dalej.