A to nie Janek smartfonem zrobił?
Wersja do druku
Nie, to wygenerowała AI ;)
Wypożyczyłem R7 z fotofromy i zabrałem pod płot... mieszane uczucia, moim zdaniem jakość obrazka w cieniach na niskim ISO słaba, tutaj cropp 100% i cienie +20, AF fajny ale mam porównanie z 6D i 700D więc wszystko będzie od tego lepsze :D
Ten obrazek nawet w światłach wygląda nieszczególnie. Przy okazji- nie warto było przekraczać limitu dyfrakcyjnego dla tej matrycy robiąc zdjęcie przy f/10.
Załącznik 11968
masz racje teraz bym skrócił czas i dał mniejszy F, wtedy było krucho z lotami więc mało szans na foty na różnych parametrach,
pewnie jeszcze go wypożyczę może na jakiś weekend, to podzielę się wrażeniami.
Mimo wszystko bardziej skłaniam się ku eRce :P
A jak w takim razie R vs R7? Abstrachując już oczywiście od zalet i wad poszczególnych systemów. Bardziej chodzi mi o odczucia z obrabiania obrazków.
właśnie z R nie pracowałem ale jednak bardziej wole FF [mam 6d] i np. większe możliwości wyciągania z cieni, gdzie przy apsc to już oczy krwawią :D
poniżej kadr z 6d gdzie było raczej mniej światła niż przy testach r7, a obrazek jest dużo bardziej przyjemny do obróbki
Załącznik 12001
Gwoli ścisłości, to tutaj światła było więcej, a nie mniej (migawka=3 x ISO vs migawka=2 x ISO), oraz naturalny odstęp szumów między FF a APS-C równy ca 2,5 x ISO, a więc nie dziwota, że zdjęcie z FF jest lepsze do obróbki. Ale to ISO 320 z R7 to i tak syfiaste jest i tyle.
Witam
Jaki powerbank potrafi ładować Canona R7? W wątku ogólnym o serii R wyczytałem, że musi być z power delivery, ale podobno i tak nie każdy działa. Najbardziej interesują mnie modele 20000 mAh.
I drugie pytanie: czy da się ładować R7 poprzez kabelek USB i ładowarkę od telefonu? Próbowałem i u mnie nie działa, ale ładowarka też zwykła, bez PD.