Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
budzę się rano, jeszcze dobrze nie widzę, wchodzę na forum, czytam wątek "Pokaż zdjęcie którego nie lubisz" i bum jakiś hdr niczym z początków 2010s ;)
Jednym słowem jest wysoko, jest wysoko :mrgreen:
Dziwne. AI zrobiła zdjęcie takim, jakie zazwyczaj robi Jasiu. Jasiu jesteś AI.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Dziwne. AI zrobiła zdjęcie takim, jakie zazwyczaj robi Jasiu. Jasiu jesteś AI.
AI się uczy użytkownika?
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
AI się uczy użytkownika?
Tak. AI wybrało najbardziej genialnego osobnika i czerpie z jego zasobów.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
nie, nie harakiri. znacznie gorzej. zrobilo to, czego zostalo nauczone: ze tak sie obrabia, zeby sie podobalo masom.
zapierzesz cienie, sformatujesz kontrasty, napierniczysz suwaki clarity i saturation do poziomu "wies spiewa i tanczy"... i tlum faluje, skanduja jego imie, i klaszcza jak u Rubika
obejrzyj jakie zdjecia generuje przecietny chinski AI w smarkfonie. ich jest ponad miliard z takimi "preferencjami estetycznymi" (tak to ladnie ujme). dochodzi drugie tyle swiata w Indiach, gdzie co do nasycenia kolorow obowiazuje stare przyslowi pszczol "more is more"... i juz wiesz co bedzie nasladowac AI. ta malpka po prostu robi to co jej sie pokazalo :)
Ok, ale (już teraz) nie we wszystkich systemach/programach jest "na ślepo"
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Ok, ale (już teraz) nie we wszystkich systemach/programach jest "na ślepo"
jp
co masz na mysli, ze nie na slepo?
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Uspokoiłeś mnie trochę swoim #5538, #5539. Ty jako moderator też masz kłopoty z wpisywaniem w tym portalu
jp
Ale co nie tak napisałem?
Podoba Ci się to co zrobiła AI?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale co nie tak napisałem?
Podoba Ci się to co zrobiła AI?
Ja u siebie widziałem pod #5538 i #5539 Twoje 2 identyczne "posty", teraz jest tylko jeden
Mi też się zdarza i wtedy jeden muszę kasować co jest trochę denerwujące.
Trochę mnie "uspokoiły" że nie tylko ja, że nawet Ty który przecież znacznie więcej zamieszczasz.
To nie jest kwestia podoba/nie podoba co zrobiła AI z tego zdecydowanie "za ciemno" naświetlonego jpg. Jestem zaskoczony że wogóle coś zrobiła i że to wygląda bliżej realnego świata niż ten wywołany RAW.
A ten AI program obróbki może znacznie więcej.
Jest już testowane jego wersja z personalizacją, jeśli się zgdodzisz to "zapamiętuje" jak obrabiasz dany typ zdjęcia i gdy trafi na kolejne tego typu to je w ten sam sposób defaultowo obrobi
jp
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Jestem zaskoczony że wogóle coś zrobiła i że to wygląda bliżej realnego świata niż ten obrobiony RAW
jp
No tak. Rzeczywiście :lol: :lol: :lol:
Załącznik 18936
Załącznik 18937