5d3 nie dostał po prostu obsługi UHS.
7d2 zapisuje na SD znacznie szybciej niż 5d3.
Wersja do druku
Ale po co mi tyle fps? Skąd ja takiego gościa biegającego po ścianach wytrzasnę? :mrgreen:
Zauwazylem testujac 5d3 na karcie SD. Jak strzelilem serie w rawach to troche go zwieasilo :]
Jak oceniacie AF z 5d3 w dynamicznych scenach? Mam na mysli glownie sledzenie szybkich obiektow korzystając ze wszystkich pól AF?
ale to jest watek o 7D mkII???
Od kilku dni testuje 7dmk2 i co jak co ale AF jest ostatnią rzeczą do której można się doczepić. Ze szkłami 135l. 35l 24-70l bardzo dobra celność. Wprawdzie kupiłem ten korpus do filmowania i tu widzę kilka niedociągnięć. Porównywałem szumy na iso 3200 do 5d mk2 i tu 7dmk2 mnie miło zaskoczył...tak jakby mniej szumiał na pierwszy rzut oka, choć plastyka obrazka z 5d jest lepsza. Obawiałem się trochę o brak ekranu dotykowego podczas filmowania ale joystickiem ustawianie stref AF nie stwarza żadnego problemu. Szkoda tylko że nie ma ciągłego AF przy 50p
To może teścik
Fotopolis â Canon EOS 7D Mark II - test aparatu
najlepszy wypatrzony minus wg fotopolis....
- krzykliwy pasek na ramię
:shock: :mrgreen:
szkoda ze sportu nie robili na f2.8 ciekawe ile wtedy szczegolu by zostalo i ile zdjec byloby w celu
Tutaj jakis koleś próbował na f=2.8:
Jeff Cable's Blog: Another "real world" test of the Canon 7D Mark II - Shooting a high school football game at night