Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
BeatX, aż nie nie chce mi się wierzyć że ten obiektyw na 1.4 jest tak ostry jak 135L po przymknięciu do 2.8. Przecież 135 bez przymykania jest wybitne a na 2.8 wymiata. Jeśli tak rzeczywiście jest to ostrość mi imponuje.
Gdyby moje 135mm 2L miało taką ostrość jak Sigma to bym kupił drugie body żeby nie odpinać tych dwóch szkieł :)
Prubowałem wstawic przykładowe foto jakiś czas temu, ale nie wskoczyło, więc podam może linka:
sigma 35 1,4 i 5d
--- Kolejny post ---
i może kila jeszcze z imprezy:
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Cichy, mimo wszystko licze na to, ze zechcesz zrobic zestawienie z 35L ;) Przypomina mi się, że sam pisales o tym, ze na Canonie ta Sigma dziala zauwazalnie wolniej niz np. na Nikonie. Czyli tam dziala z jaka szybkoscia? ;)
Bez sensu. Ciebie nic i nikt nie przekona, wiec imo szkoda prądu na testy dla Ciebie. Bez urazy.
Robiłem L, teraz robię sigmą. Nie wrócę już do canona. Jeśli kogoś to obchodzi :D
slawciu fajne zdjecia (bdb kolory) :)
swietne miales swiatlo na sali weselnej.. tylko pozazdroscic :D
u mnie ostatnio co wesele, to ciemnica.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
slawciu fajne zdjecia (bdb kolory) :)
Serio? Moim zdaniem zbyt intensywnie skorygowany balans bieli (jednak odrobinę powinno być widać że to światło żarowe) i widoczny jest też magentowy zafarb na skórze.
Co tu dużo mówić. Kto ma to szkło, pewnie nie żałuje, bo jest świetne. Ja swoje kupiłem miesiąc temu. Nie ukrywam, że miałem spore obawy (wiadomo-sigma) problemy z AF, FF lub BF... Nie miałem możliwości przebrać z kilku, bo kolega w sklepie mógł sprowadzić tylko jedną sztukę (ze względu na koszty). Zaryzykowałem i kupiłem. No i byłem w szoku, jak oste i celne jest to szkło. 80% zdjęć na weselu robię tym obiektywem. Zrobiłem już dwa ślubiki i efekty zaskoczyły mnie niesamowicie. :) Czasem przepinam na 24-70, żeby mieć nieco szerzej. Ale to już ciemnica:)
Pozdrawiam.
ja wczoraj bylem na weselu, gdzie pan mlody pochodzil z zimbabwe.
sigma 35/1.4 miala problemy z lapaniem ostrosci na twarzy murzyna :mrgreen:
testowal ktos 35L na czarnoskórych? :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
ja wczoraj bylem na weselu, gdzie pan mlody pochodzil z zimbabwe.
sigma 35/1.4 miala problemy z lapaniem ostrosci na twarzy murzyna :mrgreen:
testowal ktos 35L na czarnoskórych? :lol:
Trzeba było prosić by się uśmiechał i łapać na zęby :mrgreen:
Kupilem niedawno, ostatnio bylem na urlopie i ani raz nie sciagnalem tego z body. Z 6D dziala rewelacyjnie, nie mialem wczesniej elek wiec nie porownuje. Dla mnie zakup wart tych pieniedzy. Ostry w calym zakresie, w porownaniu do 50 1.4 Canona duza roznica in plus.