Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej ;)
Wersja do druku
Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej ;)
Absolutnie nie. Nie uzylem stwierdzenia, ze canon jest lepszy. Napisalem czysto subiektywnie o odczuciach " plastycznych " i tyle. A w tym dla mnie jest lepszy. Dobrze, ze rozmawiamy na temat wymiaru fotografii i jej postrzegania, a nie na temat wykresow, ktore zdominowaly przez moment ten watek. Chyba o to chodzi.
Co do nazwy kundel to mam wrazenie, ze ta nazwa sie przyjela na dobre :). Jaki Tu miec kompleks ? Akurat do tego mi daleko. Mialem okazje testowac ten obiektyw i wyrazilem swoja opinie.
To swietnie, ze wiesz jak ona, one to robia. Nie mniej tez cos tam robie :) I Tu masz racje, wierze w cudowne wlasciwosci tych L-ek. Kurcze trudno mi nie wierzyc :):):).
Wiara czyni cuda.
Tez tak uwazam :):):). Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.
https://500px.com/zieniu
Kiedyś mówiono, że Zorka ostrzy najlepiej. Po co więc kupować Sigmę.
Fotografuję od 40-lat, większość czasu na analogach (od małego obrazka po 4x5).
Cenię tę objektyw za jego klasę, plastykę i funkcjonalność.
Beatx jako gospodarz wątku nie czepiaj się, że ktoś myśli dobrze o sprzęcie, który wybrał i którym uwielbia fotografować.
Może twoje porównanie jest "błyskotliwe", ale mało wnosi do dyskusji.
Dawno mnie nie było, ale jak zajrzałem to nadal nic się nie zmieniło :). Doszło kilkaset postów, dyskusja ta sama, tylko autorzy inni.
Każdy chwali to co ma i inaczej nie będzie, więc udowadnianie wyższości jednego nad drugim w tym gronie kompletnie nie ma sensu :).
Modelki śliczne. Kadry wysmakowane. Ale zdjęcia tej wielkości to można i słoikiem porobić. na 500 px to jakości się nie oceni. A GO tam jest jak na lekarstwo, bo większość to na szczęście modelka. :)Cytat:
Tez tak uwazam . Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.
https://500px.com/zieniu