Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Z tego co mi wiadomo to takie plomby widywałem jedynie na produktach Sony i Fujifilm. W Canonach nie ma żadnych zabezpieczeń - co zresztą widać na zdjęciach. To zwykła , biała taśma samoprzylepna, na dodatek z widocznymi śladami odklejania w narożniku.
"oryginalna plomba" warta mniej więcej tyle co chęć wprowadzania w błąd na aukcjach "oryginalnych" , tureckich perfum powszechnym opisem "oryginalnie zafoliowana" :D
To jakaś bzdura niewarta zachodu - nie ma nic wspólnego z plombą fabryczną :)
Nie znaczy to jednak, że aukcja jest podejrzana, ot fantazja sprzedającego :) :) :)
Bolek02: ale wierząc w autentyczność plomby zakładasz, że aparat jest nówka z zerowym przebiegiem.
A co jest w środku w tym przypadku?
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
pstryk-krzysiek
Koleś jest oszustem, kupiłem Canona 70-200 tego co jest obecnie wystawiony za 3300, kasa wpłacona brak kontaktu i obiektywu.
Tak samo inni się już nacięli, między innymi na Mac-a, iPada i Canona 24-70
Sprawa tafia na Policję oczywiście.
no jest za 3100 zł wystawiony ten obiektyw. No jak nie ma kontaktu z nim, a jest tak jak piszesz to tylko złożyć zawiadomienie na policję bo tak być nie może niestety. Zaraz napiszę do niego dlaczego wystawia sprzedany i zapłacony już obiektyw. Zobaczymy czy wogóle coś odpisze. A zgłaszałeś do allegro tą sytuację?. Pozdrówki
jak można w ogóle kupować u kogoś kto na 8 komentów ma 4 negatywy i to jeszcze sam napisałeś, że już się ktoś przejechał na innym obiektywie :x
tylko że on wcześniej nie miał żadnych negatywów. Od 10 stycznia dopiero dostał 4 negatywy za te rzeczy, które yarson wymienił. Widać to kiedy zostały przedmioty zakupione, a kiedy komentarze wystawione. Pozdrówki
pawelo, że też kupujesz i od razu wpłacasz kasę kolesiowi który konta na allegro nie ma nawet miesiąc... a wystarczyło zadzwonić lub napisać i zablefować, że chcesz przetestować szkiełko osobiście bo mieszkasz na miejscu, ech .... no ale szczerze współczuję i walcz o kasę, tak perfidne złodziejstwo trza tępić !!!
centur to przecież nie ja kupiłem. Ja zawsze kupuje w większości za pobraniem i raczej ze sklepów nie od osób prywatnych.Jeśli miałbym coś używanego kupić to tylko z możliwością sprawdzenia na miejscu i wtedy kupna. Ja bym na takie coś się niestety nie skusił.Wole czasami dołożyć i nowe kupić bo wiem, że pewne a jak nie pasuje to jest 10 dni na zwrot i looz.Ano trzeba takich tępić dlatego napisałem do niego czy wogóle odpowie coś. Tym już policja się zajmie skoro aż 4 osoby oszukał. Pozdrówki
sorry, chodziło mi o yarsona