1,2 i 4 najbardziej mi się podobają. Nr 7 weszła Ci po raz drugi. 3 wg mnie najsłabsze - przy braku ostrości i ziarnistym tle mało korzystnie wygląda. Ponadto 5 i 8 lecą Ci na prawą stronę. Ogólnie bardzo fajne koncertówki:wink:
Wersja do druku
1,2 i 4 najbardziej mi się podobają. Nr 7 weszła Ci po raz drugi. 3 wg mnie najsłabsze - przy braku ostrości i ziarnistym tle mało korzystnie wygląda. Ponadto 5 i 8 lecą Ci na prawą stronę. Ogólnie bardzo fajne koncertówki:wink:
Dziękuję za szczegółowy komentarz. Z tym,że 5 i 8 lecą się zgadzam (choć zobaczyłem to dopiero teraz;)), ale akurat 3-ki będę bronił. Ekspresja wyrazu twarzy gitarzysty, te emocje,moim zdaniem idealnie pasują do szumów i lekkiej nieostrości.Mi się w każdym razie uzyskany efekt podoba;)
Przekaz 3 jest świetny i tego nawet nie próbowałem kwestionować (analogicznie jak 4). Bardzo lubię takie zdjęcia, gdzie widać emocje i zaangażowanie. Fotkę oceniłem na tle pozostałych jakie zamieściłeś, podając informację co by mi w niej bardzie pasowało. Ale doskonale wiesz jak jest w ocenie fotek - są to subiektywne opinie;)
No to widzę,że dobrze się rozumiemy;) Masz rację,że na tle pozostałych technicznie(czysto technicznie;)) odstaje.
Pozdrawiam.
Dodam trochę zdjęć z weekendowego wypadu z dziewczyną w Bory Tucholskie:
1.
2.
3.
4.
5.
6.(wiem,wiem...niebo;))
Nasze okolice są aż tak niefotogeniczne? :D
Nie trafiło do mnie żadne ze zdjęć. Ot tak, jeziorko + las + niebo, albo pole + las + niebo, strzelone bez żadnego innowacyjnego kadru. HDR straszny :P
Wniosek : albo dziewczyna, albo fotografia :P
co do widoków to Micles jak i zapewnie jeszcze inni koledzy się słusznie wypowiedzą.
Ja jedynie odniosę się do 6. Skoro wiesz, że niebo ;) to mogłeś dobracować je. Popracować na warstwach, nałożyć na nie maskę, i pominąć w działaniach hdrowych.
Wyszło by wtedy chyba najlepiej z całej 6 tki... weź je jeszcze raz na warsztat.
nie daj się zjeść wilkom :)
Wziąłem tamten widoczek jeszcze raz przerobiłem i wyszło mi coś takiego:
Ale ogólnie to chciałbym zaprezentować zdjęcia z sesji z kumplem. Na początek dwa:
1.
2.
buty blee
Napisałam coś ale chce sie z tego wycofać dlatego pozostanie tak :D