i tak cykasz duzo wiecej zdjęć niż ja :-)
ciekawe ile masz napstrykana na puszce
Wersja do druku
i tak cykasz duzo wiecej zdjęć niż ja :-)
ciekawe ile masz napstrykana na puszce
nie mam pojecia, jestem jej 3cim właścicielem i myśle, że niedługo zakończy swój zywot...
Witam wszystkich.
Przeglądam wasze zdjęcia od dawna mam tu na myśli Gunie i Miclesa. I w głowie rodzi mi się jedno pytanie...
Dlaczego zawsze z ładnymi modelkami wybieracie straszne, ponure i brudne plenery? Nie widziałem ani jednego zdjęcia w faktycznie ładnym miejscu typu odrestaurowana kawiarnia, stylowa restauracja. Jest tyle pięknych miejsc gdzie można cyknąć kilka ciekawych fotek.
Fotograf ze mnie żaden, za to normalny "oglądacz" zdjęć.
PS. Zdjęcie 65 strona 14 jest przecudowne!
Przydałby się jakiś nowy materiał... w końcu. :-D
kazbegi - może dlatego, że w kawiarniach sa luzie, a ich obecność z lekka peszyła "modelki" no i mnie też.. plus - wnętrza = potrzeba więcej światła, a z tym troche cięzko bez jasnych obiektywów itd.
przestój dlaej trwa. może waśnie dlatego, że na "plwenery" w parkach itd. nie mam ochoty, a dodatkowo czasu mało.. kształcenie się na architekta krajobrazu zajmuje spoooro czasu ;/ ale w sumie mogę pokazać klika zdjęć :D Jedno wiosenne, drugie letnie, Kilka jesiennych, a potem dwa zdjęcia, które ustrzeliłam przy okazji terenówek w Wierzenicy ( pod Poznaniem, piękna wieś, polecam)
178. Poznańska rusałka, przy okazji zbierania okazów do zielnika
179. Gdynia, 02.07.10 - HOF'10
180. Park im. JPII, Poznań
181.
182. Wierzenica ( chcę sie tam wybrać zima, o wschodzie słońca)
183.
184.
Nie wiem kiedy jakiekolwiek zdjęcia nastepne tu trafią... ale wiedzcie, że zyję :)
178. Bluzkę przefarbuj na czerwono i będzie git ;P
179. Dobre.
181. Butelka... :P
no to pojechałaś po kolorach i kontraście:)...no i ta butelka ....jezuuuuu .....straaaaaszne ...butelka...koniecznie kup sobie wodery i siatkę na liście... kurde (napisał bym bardziej dosadnie, ale pewnie by mnie zbanowali) nigdy tego nie zrozumiem, tego wypatrywania butelek, reklamówek, bożych krówek i innych pierdół... a na dodatek jaka konstruktywna ocena:
178. Bluzkę przefarbuj na czerwono i będzie git ;P
179. Dobre.
181. Butelka... :P
rewelka, micles, potwierdzasz mistrzostwo świata w czepianiu się dupereli...
Dziękuję.
A ty potwierdzasz stereotypowy post następujący bezpośrednio po moim poście.
Już spieszę z wyjaśnieniami :
Dla mnie to istotne fakty, które są decydujące, jeżeli chodzi o kwestię odbioru zdjęcia (mojego odbioru).
178. Gdyby bluzka nie była zielona, to nie zlewałaby się z oczowalną zielenią pozostałej części zdjęcia, a postać byłaby o wiele bardziej uwydatniona, co przy takim zdjęciu wg mnie jest przydatne.
179. Dobre, bo jest dobre i podoba mi się i nic bym w nim nie poprawiał. Ewentualnie spasował lekko inaczej kadr, żeby nie było zwłok w tle ;P (ale są mało zauważalne, więc tak jak teraz też jest ok)
181. Przedstawiono nam krajobraz. Krajobraz z pozoru nienaruszony. Aż tu nagle to wrażenie zabija butelka. Jest na tyle mała i w tak mało charakterystycznym otoczeniu umieszczona, że z'PatchTool'owanie jej zajęłoby hmm, sekundę? No chyba, że założeniem zdjęcia było pokazanie, że nawet w takich fajnych miejscach znajdzie się jakiś palant, który taką butelkę bezmyślnie umieści - wtedy ok.