ja też wziąłem jedną osobiście ze sklepu i jestem zadowolony... ale ja jakoś nie martwię się ostrością moich szkieł
Wersja do druku
co do selekcji to w sumie też 1 sztukę wziąłem, zrobiłem kilka zdjęć i sprawdziłem na lapku.
To chyba mnie przekonaliście że nie ma się co wybierać do sklepu, zwłaszcza że to dość długa droga.
Ja również zakupiłem 50/1.4 w FJ bez wybierania i jestem bardzo zadowolony. Nie ma co przesadzać z tym testowaniem, przy oglądaniu zdjęć w powiększeniu 1:1 zawsze znajdzie się jakiś mankament...85/1.8 kupiłem z netu i też jest wyśmienita:)W zasadzie wszystkie szkła które miałem były i są ostre, takie jak być powinny:)
donald700 warto wsiąść od któregoś z TIP-ów, przed wysyłką zawsze możesz poprosić ich o sprawdzenie szkła.
kurde ale ludzie mają szczęście... a ja zawsze trafie kurde coś nei tak... a to nei mogłem znalźć 24-70 przez 3 miechy i kupiłem 24-105 wkońcu a potem przy 50-tce dopiero trzecia sztuka działała jak należy... grrr
Ja wlasnie z 85/1.8 mialem troche przebierania - pierwsza sztuka - BF, druga sztuka BF, trzecia sztuka w punkt i ostra od 1.8. Nie ma reguly :)
To jest jak "placebo" ... sprawdzone, wiec jest ok :)
Witam!
Przeczytałam właśnie cały temat i nadal nie jestem pewna które szkło wybrać więc poproszę Was o pomoc :)
Szkło przede wszystkim ma służyć do portretowania kotów i psów, najczęściej w domu.
Które będzie lepsze ?
Aha mam canona 500d .