I znowu po dłuższej przerwie wrzucam kwiatki. Mam nadzieję, że tym razem ładniejsze. Czekam na krytykę! Pzdr!
102.
103.
104.
105.
PS. Powoli wracam do reporterki. Niedługo na blogu pierwsze... od baaardzo dawna foty z Wawy;) Pzdr!
Wersja do druku
I znowu po dłuższej przerwie wrzucam kwiatki. Mam nadzieję, że tym razem ładniejsze. Czekam na krytykę! Pzdr!
102.
103.
104.
105.
PS. Powoli wracam do reporterki. Niedługo na blogu pierwsze... od baaardzo dawna foty z Wawy;) Pzdr!
102 - całkiem mi się podoba, ale inaczej bym kadrował (uciął kawałek tej gałązki od góry, może raczej poziomy kadr)
105 - jak dla mnie za duży chaos
Bazar Różyckiego, Warszawa Praga, godz. 12. Młodzi ludzie, tzw. animatorzy kultury pokazują co potrafią w najsłynniejszym miejscu na prawym brzegu Wisły. www.infopraga.com.pl
106.
107.
108.
109.
106 - nie przekonuje mnie ten przechylony kadr
107 - coś się stało ze światłem, człowiek w środku jakby prześwietlony, facet z prawej jakby niedoświetlony :(
108 - zaryzykowałbym twierdzenie, że mi się podoba ;)
przy kadrowaniu zastosuj zasade 3cich czesci. wyjdzie zawsze ladna kompozycja. to taka zlota zasada od wiekow, srodek niszczy zdjecia, ostatnie moim zdaniem to totalna kleska. panna w srodku wyostrzona umiesciles ja przwie centralnie na zdjeciu. 108 mnie sie podoba 107 prawie :) pozdr.
ps poczytaj o reg tu http://www.twieja.com/Tips/Photograp...sition_pl.html
pozdr
Złotą zasadę znam od ponad dwoch lat. Doskonale wiem, na czym polega jak i rownież doskonale wiem, że nie zawsze się do niej stosuje. Niestety reportaż to taka fotografia, w ktorej nie zawsze można zachowac wszystkie zasady. Jeszcze jest chociażby zasada mówiąca o trzech mocnych elementach na zdjęciu, etc. Przejżyj fotografie profesjonalistów, a zdziwisz się jak częst są tam łamane obie te zasady.
no i wlasnie... tak to bywa na forach zamieszczasz, czekasz na opinie, ale i takstajesz przy swoim. zasadniczo to jaki jest tego sens? wyrazilem opinie a ty bronisz swoja. wiem, ze reporterka nie jest latwa, zreszta jak wszystko chcesz sie wyspecjalizowac w dziedzinie rob swoje dalej. pozdr.
Jeżeli chodzi o fotorepo, to pochwalam za zachowanie szczegółów zarówno w cieniach jak i w obszarach naświetlonych.
Tak przejrzałem od początku cały twój temat i zauważyłem pewną niepokojącą tendencje - zamiast nabierania doświadczenia i robienia coraz lepszych zdjęć u ciebie jest kompletnie na odwrót. W czym leży problem? Zaczęło się od niezłych zdjęć z Indii a skończyło na słabych pstrykach...