Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Marzeniem byłoby zobaczyć taką sekwencję jaką zrobił Czacha z 5D3 przy testowaniu AF.
Canon EOS 5D Mark III – miłość od pierwszego … ?
Nie musi jechać chłop na motorze, może jechać baba na rowerze ważne żeby było wieczorem i w przedziale iso 3200-12800. Jeśli nie da rady to może być street foto nocą z poruszającymi się obiektami w stronę aparatu lub od niego. Chodzi o to czy AF się zbiera i trafia czy marudzi i leży w słabym oświetleniu. Do pełni szczęścia jakby dało radę zrobić zdjęcie w biały dzień przy iso 100-200 czerwonej, soczystej, krwistej peonii, jestem ciekaw czy odda jej kolor poprawnie, musiałbyś sam to ocenić. Tu kończę koncert życzeń i oczywiście co zrobisz to zrobisz tylko zmuś ten aparat do czegoś, żeby pokazał, że wart jest te 26 tysięcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
zapomnialem_adresu007
W poniedziałek będę miał 1DX w miarę możliwości mogę wykonać jakiś test wedle życzenia forumowiczów :)
A mógłbyś przy okazji jakieś filmiki skręcić? Przy różnych wartościach ISO. Scenariusz bez znaczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Nie no - przyznaję, że "zaszalałem" ;)
Z ciekawością - myślę - jak każdy obejrzę dowolne, w których nowy AF zo1972stanie zmuszony do ciężkiej pracy.
Takie zdjęcia to można i Smieną zrobić. Nie widzę tu niczego powalającego, co by miało reklamować jakąś niesamowitość sprzętu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafaelito
Marzeniem byłoby zobaczyć taką sekwencję jaką zrobił Czacha z 5D3 przy testowaniu AF.
Canon EOS 5D Mark III – miłość od pierwszego … ?
Nie musi jechać chłop na motorze, może jechać baba na rowerze ważne żeby było wieczorem i w przedziale iso 3200-12800. Jeśli nie da rady to może być street foto nocą z poruszającymi się obiektami w stronę aparatu lub od niego. Chodzi o to czy AF się zbiera i trafia czy marudzi i leży w słabym oświetleniu. Do pełni szczęścia jakby dało radę zrobić zdjęcie w biały dzień przy iso 100-200 czerwonej, soczystej, krwistej peonii, jestem ciekaw czy odda jej kolor poprawnie, musiałbyś sam to ocenić. Tu kończę koncert życzeń i oczywiście co zrobisz to zrobisz tylko zmuś ten aparat do czegoś, żeby pokazał, że wart jest te 26 tysięcy.
Będzie do dyspozycji skuter po małym tuningu :D, także spróbuję powalczyć z AF w trybie śledzenia. Co do kwiatka to nie obiecuję, że będzie to akurat peonia.
Cytat:
Zamieszczone przez
matijaz
A mógłbyś przy okazji jakieś filmiki skręcić? Przy różnych wartościach ISO. Scenariusz bez znaczenia.
Coś na pewno nagram, zapewne będzie to skuter w ruchu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mc_iek
Takie zdjęcia to można i Smieną zrobić.
Ja nie umiałbym... Zaimponowałeś mi!
PS
Powyższe miały wprowadzić w klimat, a nie epatować techniką ;)
Ale jaka trudność jest w zrobieniu zdjęcia pływaka, poruszającego się w prawie stałej odległości od osoby fotografującej? Gdyby płynął delfinem w stronę fotografa, to nastręczałoby to pewne kłopoty, związane z nierównomierną prędkością przybliżania się, ale zdjęcie z boku?
Zgoda - to miałem na myśli pisząc "nadpływającego" ;)
W domyśle było "ruchy rąk, krople wody przeszkadzają układowi AF złapać i utrzymać ostrość na twarzy wynurzającej się i zanurzającej".
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Zgoda - to miałem na myśli pisząc "nadpływającego" ;)
W domyśle było "ruchy rąk, krople wody przeszkadzają układowi AF złapać i utrzymać ostrość na twarzy wynurzającej się i zanurzającej".
No mogłyby być też na przykład jakieś odblaski słońca zakłócające pracę AF-u ;)8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No mogłyby być też na przykład jakieś odblaski słońca zakłócające pracę AF-u .
W sumie... Rob Galbraiht poszedł uczyć, może jest to szansa, żeby przy Deiksie, kolega zapomnialem_adresu007 go zastąpił... :)