Odp: [szambonur] Tatry i nie tylko
Znajomy dziś polecił mi Twoją galerię. Obejrzałem od A do Z i - pewnie jak reszta tu obecnych - jestem pod wielkim wrażeniem. Nie maiłem do tej pory okazji fotografować gór, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć coraz bardziej mnie to kusi. Chociaż może i nie, bo nie sposób dorównać takim kadrom... :) Gratuluję i czekam na więcej.
A nie mówiłem? ;) To nie była jakaś tam chmura.
Trochę zdjęć i teorii na temat tych chmur jest na APOD - pierwsza z linek, które wcześniej dałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
muzzyrider
Znajomy dziś polecił mi Twoją galerię. Obejrzałem od A do Z i - pewnie jak reszta tu obecnych - jestem pod wielkim wrażeniem. Nie maiłem do tej pory okazji fotografować gór, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć coraz bardziej mnie to kusi. Chociaż może i nie, bo nie sposób dorównać takim kadrom... :) Gratuluję i czekam na więcej.
Bez przesady nie robię przecież nic nadzwyczajnego, każdy kto posiada aparat może takie zdjęcia produkować..., tym bardziej że praktycznie wszystkie są przypadkowe, po prostu tam byłem i zdjęcie zrobiłem... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Bez przesady nie robię przecież nic nadzwyczajnego, każdy kto posiada aparat może takie zdjęcia produkować..., tym bardziej że praktycznie wszystkie są przypadkowe, po prostu tam byłem i zdjęcie zrobiłem... :)
Zdjęcia zdjęciami, ale masz również bardzo fajną obróbkę, a tego już nie wytłumaczy się żadnym przypadkiem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
muzzyrider
Zdjęcia zdjęciami, ale masz również bardzo fajną obróbkę, a tego już nie wytłumaczy się żadnym przypadkiem :)
To akurat jest niemile postrzegane wśród fotografów preferujących czysty styl ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
To akurat jest niemile postrzegane wśród fotografów preferujących czysty styl ;)
Sam, o ile dobrze pamiętam, stwierdziłeś gdzieś na tym wątku, że obróbka na komputerze jest normalną częścią fotografii. Ja się z tym zgadzam i uważam, że efekty Twojej obróbki są bardzo przyjemne dla oka. I stylu bynajmniej nie brudzą ;)
tak wygląda moje miasto nocą...
chyba mam dzisiaj zły dzień, bo co wywołam zdjęcie, to mi się coraz bardziej nie podobają...
a)
b)
c)
Fajnie Ci się udało sfotografować przestrzeń i wielkość.
Zdjęcie b) też mi się podoba.
Gdzie były robione, czy cały czas chodzisz od Kasprowego do Ciemniaka?