Ja mam 50D co prawda, ale rozpoznaje i automatycznie obraca.
Pozdrówka!
Wersja do druku
Pracuje z tabletem wacom bamboo w PS siła nacisku działa wzorowo, natomiast w LR jak mocno bym nie naciskał maluje z parametrem który jest ustawiony w parametrach pędzla, jest na to jakiś sposób żeby reagował na nacisk?
Chciałam zapytać, czy moglibyscie podac stronkę z której mogę ściągnąć Lightrooma za darmo:) Wiem, że nie którzy ściągają a ja nie mogę znaleźć stronki z któej mogłabym to zrobić. Obecnie mam tried ale to nie działa tak samo.
pozdrawiam
Spróbuj tutaj: http://tinyurl.com/lightroom3-free-cracked
:D Najpierw nie mogłem uwierzyć że ktoś podlinkował, jak zobaczyłem kto to mało nie spadłem z fotela ale ciekawość wzięła górę... piękna "kopalnia " programów :D
post roku hehe
Możecie doradzić jaki komputer stacjonarny sprawić sobie by LR przestał się ciąć, szczególnie przy stemplowaniu, eksportowaniu i drukowaniu zdjęć do pliku?
W tej chwili używam notebooka, Dell Latitude E6400, C2D P8600 2,4 GHz, 4GB RAMu, grafika zintegrowana Mobile Intel 4 Series Express, HDD magnetyczny 5400rpm.
Do tego podpinam zewnętrzny monitor Eizo.
Wszystko działa fajnie, ale nie radzi sobie z RAWami z matryc powyżej 10mpx :sad:
RAWy z 400D, 30D obrabia się bajecznie, wszystko śmiga aż miło, jednak gdy trzeba obrobić materiał z 5D, 5Dmk2, 50D to zaczyna się pojawiać grymas maszyny...
Zastanawiam się np nad takim sprzętem:
Procesor Intel® Core™ i5Chciałbym podłączyć do niego dwa monitory 24" jako główny i 19" jako dodatkowy, oba z standardową rozdzielczością.
Kod procesora 2400
Ilość zainstalowanych procesorów 1 szt.
Częstotliwość taktowania procesora 3,1 GHz
Częstotliwość taktowania procesora (Turbo-Boost) 3,4 GHz
Pamięć podręczna [L3 Cache] 6 MB
Zainstalowana pamięć RAM 4 GB
Typ pamięci DDR3
Częstotliwość pamięci 1333 MHz
Chipset płyty głównej Intel H67 Express
Typ dysku HDD
Liczba zainstalowanych dysków 1 szt.
Pojemność dysków [łączna] 1000 GB
Interfejs dysku SATA II
Prędkość obrotowa 7200 obr/min
Karta graficzna
Chipset karty graficznej nVidia
Model karty graficznej GeForce GTX 460
Pamięć kart graficznej 1024 MB
Macie jakieś doświadczenia czy LR zacznie płynie działać na takim sprzęcie?